Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Cemaatin gazetesi Today's Zaman’ın yeni genel yayın yönetmeni Sevgi Akarçeşme oldu!

2007'den beri Today's Zaman Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten ve geçen hafta istifa eden Bülent Keneş'in yerine Today's Zaman ve Zaman gazeteleri yazarı Sevgi Akarçeşme atandı.

Bu sabah Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Bülent Keneş öğle vakitlerinde serbest bırakılmıştı. Keneş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yaptığı ve yazdığı hakaret dolu ifadelerinden dolayı gözaltına alındı. Keneş, serbest bırakıldıktan sonras tweet atarak Akarçeşme'yi tebrik etti.



Sevgi Akarçeşme kimdir?

Sevgi Akarçeşme, son 3 yıldır Today's Zaman ve Zaman gazetelerinde gazetecilik ve köşe yazarlığı yapmaktaydı. 1979 yılında İstanbul'da doğan Sevgi Akarçeşme, Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi bölümünü burslu olarak tamamladı. Bilgi Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler, ABD'de Temple Üniversitesi'nden ise siyaset bilimi yüksek lisans aldı. Akarçeşme, ABD'de bulunduğu dönemde üniversitede asistan olarak görev yapmanın yanı sıra Washington DC merkezli bir düşünce kuruluşu olan Center for Strategic and International Studies (CSIS – Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi)'nin Türkiye masasında da çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı'nda üç yıla yakın görev yapan Sevgi Akarçeşme, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde (SAM) danışmanlık görevini yürüttü. 2012 yılında buradaki görevinden istifa eden Akarçeşme Today's Zaman'da başladığı gazetecilik hayatına Zaman gazetesinde devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.