Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Cengiz Çandar'dan skandal Cizre yazısı!
Radikal yazarı Cengiz Çandar Cizre için Dresden benzetmesi yaptı, sorumluların sadece sandıkta hesap vermeyeceğini yazdı.

Çandar "Dresden 1945'ten Cizre 2016 adındaki "mezarlığa"..." başlıklı yazısında, İkinci Dünya Savaşı'nda 1945’te savaşın son günlerinde Alman kenti Dresden’in bombalandıktan sonraki halini gösteren fotoğraflara ve Cizre'nin son görüntülerine yer verdi. Çandar, operasonlar konusunda hükümeti eleştirdiği yazısında "Dresden’in havadan bombalanması ile Cizre’nin karadan vurulması, birbirine çok yakın sonuçlara yol açmış. Yıkım, neredeyse, aynı derece tüyler ürpertici..." ifadelerini kullanıyor.

Yabancı basının Cizre izlenimlerini aktaran yazar, The Times'ın “Sadece cesetlerin ve yıkıntıların kaldığı Kürt şehri” diye başlık attığını yazdı.

Yazar daha sonra güvenlik güçlerine ağır ithamlar yöneltilen BBC Türkçe'nin "Cizre koca bir mezarlığa dönmüş" başlıklı haberinden kesitler paylaştı.

Çandar ayrıca Cizre'de bodrum katlarının insan kemikleriyle dolu olduğu ve katliam yaşandığını beyan eden açıklamalara yer verdi.

Belediyede çalışan İsmail adındaki bir işçinin "Her üç bodrumdan 145 cenazeyi kendi ellerimle morga götürdüm. Cenazeleri ceset torbalarına koyup bize teslim ettiler. Orada çok büyük vahşet yaşandı" iddiasını köşesine taşıyan Çandar, yazısını olay iki soruyla tamamlıyor:

BAŞKA BİR YOL YOK MUYDU?

"Basit bir soru: Anladık, “Hiçbir devlet, şehirlerinde hendek kazılmasına ve barikat dikilmesine izin vermez; kamu düzeni önemlidir”; peki bunun için Cizre’yi Dresden’e çevirmek dışında gerçekten başka hiçbir yol yok muydu? Bir deprem ile yıkılmışçasına yere enkaz halinde inmiş binalar... Yüksek binaların üst katlarındaki top mermilerinin açtığı koca delikler, ne “hendek kapatma”, ne de “barikat kaldırma”ya benziyor.

SORUMLULARIN SADECE "SANDIKTA MI HESAP VERECEĞİNİ"

ZANNEDİYORSUNUZ?İkinci bir soru: Bu görüntülerin sorumlularının sadece “sandıkta mı hesap vereceğini” zannediyorsunuz?"

DRESDEN

CİZRE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan Kılınç 8 yıl önce

Yarası vardır gocunuyor.