Öne Çıkanlar azeri vekil güneş sistemi futbol haberleri arsenal Instagram

Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla havadan ve karadan operasyon başlatıldı. 

BORDO BERELİLER SURİYE'DE

Bordo bereliler hava operasyonlarının ardından Suriye sınırından içeriye girdi. Yürütülen kara operasyonu kapsamında çatışmalar devam ediyor.

OPERASYON SAAT 04.00 SULARINDA BAŞLADI

Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına saat 04.00 sularından itibaren yoğun top atışları yapıldı. Sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlandı. Operasyonda Türkiye'nin asıl amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması. 

TSK'NIN KATKISI BÜYÜK

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.


YENİ GÖÇ DALGASI ENGELLENECEK!

Suriye'ye düzenlenen harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması amaçlanıyor.


BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.