Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

CHP ateşle oynuyor!
 CHP’nin Alevileri kullanarak “mezhepçilik” üzerinden toplumsal bir ayrışmanın odağı haline getirilmek istendiğine dikkat çeken Türkmen Alevi ve Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, kripto Ermenilerin Alevilik kimliği altında Türk siyasetine yön vermeye çalıştıklarını söyledi. Özdemir, CHP’nin Aleviler üzerinden ülkeye kurduğu tuzağın, bizzat Aleviler tarafından bozulacağını vurguladı.

“CHP ÜZERİNDEN ALEVİLERE TUZAK KURULUYOR”

Özdemir, CHP’nin Parti Meclisi’nde Alevilerin çok olmasının Alevilerin çıkarına değil, aleyhine olduğunu söyledi. “CHP üzerinden Alevilere büyük bir tuzak kuruluyor” diyen Özdemir, Alevilerin toplumdan ayrıştırılarak radikal sola çekilmek istendiğini vurguladı. CHP’yi sert bir dille eleştiren Özdemir, “Kripto Ermeniler kendilerini Alevi olarak gösteriyorlar. Bunlar Atatürk’ün partisinden de öç almak için CHP’nin içine sızıp Alevi toplumunu devlete düşman yapmaya çalışıyorlar. Her Alevi CHP’li diye bir olay yok. Geçmişe baktığımıza baktığımızda Alevilerin çoğunluğu sağ partilerin yanında olmuştur” dedi.

“CHP ALEVİLERİ TERÖRİZE ETMEK İSTİYOR”

Özdemir, HDP’nin Kürtleri terörize etmeye çalıştığı gibi CHP’nin bir Alevi partisine dönüştürülerek Alevi yurttaşların devlete karşı kışkırtılmaya çalışıldığını vurguladı. Özdemir, şöyle devam etti: “CHP bu vizyonuyla Alevilere ve ülkeye hiçbir şey veremez. İki tane CHP milletvekilinin Güneydoğu’da teröristlere ‘şehit’ demesi Alevi yurttaşları yaralamıştır. Cumhuriyeti kuran bir partinin devleti suçlayarak PKK’yı desteklemesi Alevi canları üzmüştür. Kemal Kılıçdaroğlu’nun hendek kazan teröristlere ‘arkadaşlar’ demesi ve şimdi de parti yönetimini Alevilerle doldurması bizi endişelendiriyor. Alevilere büyük bir tuzak kuruluyor. Ancak biz, bu tuzağa düşmeyeceğiz. Aleviler; devletine, bayrağına, ezanına sahip çıkmışlardır, çıkmaya da devam edecekler.”

KILIÇDAROĞLU SONRASI İÇİN SELİN SAYEK BÖKE HAZIRLANIYOR

Öte yandan hafta sonu yapılan CHP kurultayında Parti Meclisine seçilen isimler arasında en çok oyu alan ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ismi dikkat çekiyor. Böke’nin ismi son günlerde medyada sık sık gündeme gelirken, gizli kapılar ardında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP koltuğuna oturacağı iddia ediliyor. Hristiyan bir babanın kızı olan Böke, 2015 yılının Haziran ayında Avusturalya’da düzenlenen Bilderberg toplantısına çağırılan sayılı isimlerden olmuştu. Rockefeller ve Rothschild gibi uluslararası güçlerin desteklediği Bilderberg toplantıları, “Dünya ile ilgili gizli kararların alındığı” ancak içeriğinin katılımcılar tarafından gizli tutulduğu konferans dizisi olarak biliniyor. Böke’nin özel davetli olarak bu toplantılara katılmış olması ve CHP’deki önlenemez yükselişi kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN HEDEFİ CHP’Yİ MEZHEPÇİ PARTİ YAPMAK

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin, CHP’yi “mezhepçilik” yapmakla suçladı. Şahin. “Kılıçdaroğlu, sürekli iktidarı ‘mezhepçilik yapıyorsunuz’ diye eleştiriyor. Şimdi CHP’nin Parti Meclisi’ne baktığımızda 52 kişinin 40-42 tanesi Alevi kökenli. O zaman en büyük mezhepçiliği, ayrılığı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu yapıyor. Böyle bir durumda AK Parti’nin, CHP’ye ‘Dön de bir kendine bak’ deme hakkı buluyor. Son kurultay sonrası ortaya çıkan tablo ile CHP mezhepçilik yapan bir parti haline dönüştürülmüş durumda.” ifadelerini kullandı.

“CHP’NİN TUZAĞINI ALEVİLER BOZACAK”

Şahin, CHP’ye tepkisini şöyle dile getirdi: “Bir siyasi partinin Alevi, Sünni, Kürt partisi gibi etnik ayrımcı bir kimliğe bürünmesi demokrasi açısından doğru değil. Buna şiddetle karşıyım. CHP’nin aklında Alevileri Türk toplumundan ayrıştırma, bölme gibi bir planı var ise, bu planı bizzat Alevilerin kendisi bozacaktır. Anadolu Alevileriyle Suriye’deki Alevileri karıştırmasınlar. Biz devletimize, milletimize bağlıyız ve Sünni kardeşlerimizle etle tırnak gibiyiz. CHP, Aleviler ile Sünni kesimi karşı karşıya getirmek gibi bir hataya düşerse en büyük zararı kendisi görür. Bu CHP, Türkiye’ye hayır değil, bela getirir. Yapılan son 7-8 seçimde CHP’nin başarısı ortada. Her defasında dağ fare doğuruyor. Bunu kendileri de itiraf ediyor.”

Yeni Akit Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.