Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

CHP'den diğer partilere: Pavey için 'hayır' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2011'den beri partide görev alan, genel başkan yardımcılığı ve 7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM Başkanvekilliği görevlerini yürüten Şafak Pavey’in milletvekilliğinin düşmesini istemiyor.

CHP'den diğer partilere: Pavey için 'hayır' çağrısı

Şafak Pavey'in istifasıyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Pavey'in milletvekilliğini sürdürmesinden yana olduklarını söyledi.

PAVEY'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Gazete Habertürk’ten Düzgün Karadaş’ın haberine göre; Pavey sağlık gerekçesiyle istifa ettiğini belirttiği halde parti yöneticileri istifanın ardında başka bir neden olup olmadığı ve istifasını geri alıp almayacağı üzerine konuşuyor. Pavey’in, istifa gerekçesi hakkında ilerleyen günlerde açıklama yapması bekleniyor.

MECLİS OYLAMASINDAN GEÇER OY ALMADAN İSTİFA KABUL EDİLMİYOR

Önümüzdeki günlerde meclis oylamasına sunulacak olan istifa kararı, meclisteki tüm vekillerin oylaması sonucuna göre gerçelilik kazanacak. CHP'nin bir diğer Grup Başkanvekili Özgür Özel; dün yaptığı açıklamada meclisteki oylamada istifayı reddeceklerini söylemişti. Gök'ün açıklamasıysa bunu bir adım öteye taşıyarak diğer parti vekillerinin de istifa oylamasına hayır vermesini istedi.

CHP'den diğer partilere: Pavey için 'hayır' çağrısı
 

CHP DİĞER PARTİLERİN DE HAYIR VERMESİNİ İSTİYOR

CHP Grup Başkanvekili Gök, Pavey’in istifasına ilişkin, “Şafak Hanım son derece etik davranıyor. Siyasette az rastlanır bir davranışla karşılaştık. Ancak biz Şafak Hanım’ın milletvekilliğini sürdürmesinden yanayız. Sonuçta Meclis’teki irademiz de bu yönde olacaktır. Genel kurul oylamasında istifasını kabul etmeyiz. Diğer partilerin de aynı şekilde davranacağını düşünüyorum.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.