Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi hakkari son dakika haberleri samsun haberleri çeşme

CHP'li belediyeye ağaç katliamı isyanı
CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Bodrum'da katı atık depolama tesisi için yaklaşık 4 bin ağacı keseceğini duyan vatandaşlar ağaçlara sarılıp, belediyeyi protesto etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi Sazköy mevkisine katı atık depolama tesisi yapmak için harekete geçti. Ormanlık alandaki yaklaşık 4 bin ağacın kesileceğini duyan yüzlerce vatandaş şiddetli yağmura rağmen bir araya gelip, CHP'li belediyeyi protesto etti. Tesisin yapılacağı arazide toplanan grup, ağaçlara sarılıp eylem yaptı.

ÇEVRECİLER NEREDE?

Gruba, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de destek verdi. Projeyle bölgede binlerce ağacın yok olacağını söyleyen Öztürk, "Burada bir vahşi çöp depolama tesisi yapılıyor. Bu ne demektir? Buradaki bin dönümlük alanda 4 bin ağaç kesilecek. Bir tane ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıranlar nerede? Artvin'deki köylümüz köylü de, Muğla'daki köylümüz köylü değil mi? Artvin'deki vatandaşlarımızın doğal ortamlarda yaşam hakkı hak daa, buradaki vatandaşımızın hakkı yok mu?" dedi. Bölgedeki ormanlık alanın yok olacağını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Burada vatandaşlarımızın doğal alanları yok edilecek. Bu vatandaşlarımızın hakkı yok mu? Ben her konuda görüş bildiren tüm sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum, çevreci dernekleri buraya davet ediyorum. Lütfen gelsinler, vatandaşlarımızın çilesini ve mağduriyetini yerinde tespit etsinler. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de sesleniyorum, bu tesisi Muğla genelinde yapacağımız çok fazla alan var. Ağaçlarımızın kesilmeyeceği bir sürü alanımız var. Bodrum'da TOKİ'ye karşı çıkanlar, Mumcular'da vatandaşa çöplüğü layık görüyorlar."

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp de çöp alanına karşı "Bodrum'a sahip çık" sloganı ile imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasbi akça 8 yıl önce

Puhahahahahahahaaaaaa kimin işine ne nasıl geliyorsa öyle çamur atıyor. Şimdide akp ağaça mı sarıldı yuhhh