Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

CHP'nin "marslı vekili" kanal İstanbul'a karşı çıktı

Yıllardır merakla beklenen Kanal İstanbul projesinin güzergahı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çılgın Proje" olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul'un güzergahının açıklanmasından sonra CHP'den ilk tepki yükseldi.

"ENGELLENMELİDİR"

Projeyi Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, "Bu proje hakkında meclis araştırması yapılmalı ve bu felaket senaryo engellenmelidir”ifadelerini kullandı.

45 KM'LİK GÜZERGAH

Projenin yaklaşık 45 kilometre olacağını belirten Bakan Ahmet Arslan,"Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergâh olarak seçilmiştir." diye konuşmuştu.

ASGARİ ÜCRETİN YÜKSELMESİ İÇİN MARS'TA PROJE

CHP'li Yedekci "Mars'ta yaşam alanı" oluşturduğunu iddia etmişti. Yedekçi;“Aslında emekli aylığının artması, asgari ücretin yükselmesi için Mars’ta yaşam alanı planladık. Nasıl bir ilişki var, doğrudan bir ilişki var. Türkiye artık yapay oluşturulan gündemlerden uzaklaşmalı ve kendini bilime, fenne, teknolojiye doğru yönlendirmelidir. Mars’ta yaşam alanı oluşturduk” açıklamasını yappmıştı.

"MARS'A GİTMEK GİBİ BİR NİYETİM YOK"

“Mars’a gitmek gibi bir niyetim yok ama Türkiye’nin Mars’a gidebilecek teknolojiye sahip olması gibi bir hedefim var” diyen Yedekci, şunları söyledi;

"2,5 YIL ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

“Kent kültür mimarlık alanında daha çok çalışıyorum. Gelecek mimarisi ve geleceğin şehirleri üzerine çalışan Türkiye’deki herhalde benim bildiğim tek akademisyenim. Marsla ilgili bundan yaklaşık 2-2.5 yıl önce çalışmaya başladık. 100 kişinin yaşayabileceği bir orada alan oluşturduk.

Orada bir suni atmosferin oluşturulduğu, buradan üç boyutlu printerların götürülerek orada bir yaşam atmosferinin oluşturulduğu bir yaşam alanı var, her şey var orada, bitkilerin üretilebildiği, insanların yaşayabileceği bir ortamın konfor koşulları içerisinde sağlandığı bir alan yarattık.

Türkiye’de bir ilki yapmayı düşünüyoruz. Türkiye’de İleri Bilimler Teknolojisi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü kuracağız. Biz bir enstitü oluşturacağız. Bu anlamda çalışma yapmak isteyen insanların önünü açacağız.”

GÜLAY YEDEKÇİ KİMDİR?

 


CHP'nin internet sitesinde Gülay Yedekçi şu sözlerle tanıtılıyor; 1976'da İstanbul'da doğdu. Baba adı Turgut, anne adı Hatice'dir. Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesinde yüksek lisansını, İTÜ'de doktorasını tamamladı.

1996 yılında Taksim'de kendi mimarlık ofisini kurdu. Çeşitli ölçeklerde çok sayıda projeye imza attı. Üniversitede öğretim üyesi, bölüm başkan yardımcısı ve dekan yardımcısı olarak görev aldı. Kentsel Dönüşüm, Geleceğin Şehirleri ve Biyomimikri (Doğadan Esinlenen Tasarım) uzmanlık alanlarıdır. Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda konferans, panel ve sempozyumda konuşmacı ve moderatör olarak yer aldı. CHP Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Fatih Belediye Meclis Üyesi olarak İmar ve Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonlarında görev aldı. CHP İstanbul İl Merkezinde "Gençlik Yeniden Yapılanma Toplantıları" düzenledi. Engelliler için "Turuncu Bayrak" önerisinin sahibidir. Ekolojik Kadın Köyü Projesinin mimarıdır; Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Platformu ve Umut (Sokak) Çocukları Derneği yönetim kurullarında görev aldı. Hayatta Kal Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Dayanışma Derneği eski Genel Başkanıdır. TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurul Delegesidir. Genç Akademisyenler Hareketi Kurucusu ve Başkanıdır. 2014 yılı "En İyi Mimar" ödülünü almıştır. Yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 4 kitabı vardır.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yedekci, 2 çocuk annesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.