Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Çiçekçiyi öldüren sürücüye hapis cezası şoku!

Kadıköy'de otomobiliyle kaldırımda çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olup olaydan 3 sonra teslim olan Murathan Öztürk hakkındaki soruşturma tamamlandı. Öztürk hakkında "Bilinçli Taksirle Ölüme Neden Olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.



ÇARPTI, KAÇTI, 87 GÜN YAKALANAMADI



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu Savcısı Orhan Biçicioğlu tarafından hazırlanan iddianameye göre; 11 Temmuz günü 03.15 saatlerinde Murathan Öztürk (19) lüks marka otomobili ile Bağdat Caddesi'nden geçerek Kadıköy yönüne giderken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaldırım üzerine çıkan Öztürk burada bulunan çiçekçi tezgahına ve tezgahın arka tarafında yatmakta olan Mehmet Emin Kaya'ya( 34) çarparak ölümüne sebebiyet verdi. Savcılık iddianamesinde Öztürk'ün kazanın ardından olay yerinden kaçtığını ve 87 gün süreyle yakalanamadığını da belirtti.







RAPORA GÖRE SÜRÜCÜ TAMAMEN KUSURLU, ÇİÇEKÇİ KUSURSUZ



Murathan Öztürk'ün kusurunun tespiti için aldırılan bilirkişi raporunda sürücünün aracı hızlı yönettiği, yolun solunda kalan şeridi takip eden araca dikkat etmeyip kontrolsüzce sola yönelerek bu şeride geçmeye kalkıştığı ve aracını önce sola sonra da sağ şeride yönelttiği belirtildi. Kontrolden çıkan aracın kaldırım üzerindeki çiçek tezgahı ve arka tarafında yatmakta olan Kaya'ya çarpmak suretiyle hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedilen raporda, Öztürk'ün Karayolları Trafik Kanunu'na göre de tamamen kusurlu, ölen Kaya'nın kusurunun bulunmadığı ifade edildi.







TANIK OLAYI GÖRDÜ, ARAÇLARIN YARIŞ YAPTIĞINI SÖYLEDİ



İddianamede olayın tanığı Ayşe Bergem Tuğsuz'un beyanına da yer verildi. İddianamede hava almak için pencereye çıktığını belirten Tuğsuz'un, bir kaç aracın süratli ve patinaj yaparak yarıştığını gördüğünü, lüks aracın zikzak çizerek seyyar çiçekçi tezgahına, oradan da duvara çarptığını söylediği belirtildi. Olay yerine giden tanık Tuğsuz'un uzun zamandır çiçekçide gece bekçiliği yapan Kaya'nın can çekiştiğini gördüğünü belirtiği kaydedildi.



"ALKOLLÜ OLMA İHTİMALİ BULUNDUĞU ANLAŞILMIŞTIR"



Savcılık, olayın hemen ardından Öztürk'ün olay yerinden kaçması nedeniyle olay anında alkollü olup olmadığının tespit edilemediğini ifade ederek, olay sonrasında kendi imkanlarıyla özel bir hastaneye giderek alkolsüz olduğuna dair rapor alıp dosyaya sunan Öztürk'ün raporuna denetim bulunmaması nedeniyle itibar edilemeyeceğini belirtti.



İddianamede, "Şüphelinin aşırı derecede süratli ve zikzaklar yaparak araç kullandığı tanık beyanıyla sabit olması karşısında şüphelinin alkollü olma ihtimalinin bulunduğu anlaşılmıştır" cümleleri kullanıldı.





"YARIŞ YAPARKEN ÇARPARAK ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERDİ"



İddianamede, "Şüphelinin alkollü olup olmadığı noktasında kesin bir rapor bulunmasa dahi, kaza öncesinde şüphelinin Bağdat Caddesi üzerinde bir kaç araç ile yarış halinde olduğu, hatta yarış yaparken çok süratli bir şekilde hareket ederek zikzaklar yaptığı tanık beyanı ve bilirkişi raporu ile sabit olması karşısında şüphelinin bilinçli taksirle kaldırımda bulunan Kaya'ya çarparak ölümüne sebebiyet verdiği sabittir" denildi. Murathan Öztürk'ün "Bilinçli Taksirle Ölüme Neden Olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.







"ALKOLSÜZ" RAPORU VERENLERE DE SORUŞTURMA




Murathan Öztürk'e özel hastaneden verilen alkolsüzlük raporunu düzenleyen ilgililer hakkında da soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede, yapılan soruşturma evrakının başka esas üzerinden yürütüldüğü bilgisi de verildi. Öztürk hakkında hazırlanan iddianame Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi üzerine şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.