Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri son dakika flaş gelişmesi rusya yolcu uçağı seçim kampanyası

Cihatçı John'un yardımcısı Türkiye'de yakalandı mı? İşte o iddianın ayrıntıları...
IŞİD'nin "ekran yüzü" Cihatçı John olarak bilinen Muhammed Emwazi Amerika - İngiltere ortak operasyonunda öldürüldü! Emwazi'nin yardımcısı ise İstanbul'da yakalandığı iddia edildi. Yakalanan kişinin adının "Aine Ledley Davis" olduğu açıklandı.

AFP'ye konuşan yetkili, Aine Lesley Davis'in de Cihatçı John gibi Suriye'de yabancı mahkumlara korumalık yapan bir İngiltere vatandaşı olduğunu açıkladı.

Davis'in ayrıca Türk yetkililerinin IŞİD'e karşı düzenledikleri baskınlarda gözaltına alınan bir grup şüpheli IŞİD militanınından biri olduğu kaydedildi.

Ajans, Türk yetkiliye dayandırdığı haberde gözaltına alınan kişinin '%99' kesinlikle Aine Lesley Davis olduğunu duyurdu. 

Davis'in Londra doğumlu bir Müslüman olduğu ve daha sonra IŞİD'e katıldığı aktarıldı. İngiliz medyası Davis'in IŞİD'in Suriye ağında kilit bir figür olduğunu açıkladı.

Yetkililer gözaltıyla ilgili detaylı bilgi vermedi ancak Davis'in, haftasonu Antalya'da gerçekleşecek ve Dünya liderlerinin katılacağı G20 zirvesinden önce Türkiye'ye geldiğine dikkat çekildi.

Açıklama yapan yetkililer Davis'in saldırı amacıyla gelip gelmediğini araştırdıklarını söyledi.

CİHATÇI JOHN'UN VURULDUĞU AÇIKLANMIŞTI

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu kapsamında cihatçı John lakaplı IŞİD terör örgütü militanı Muhammed Emwazi'nin vurulduğu açıklanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat 'tan video konferans yoluyla gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amaçladığımız hedefi, yani cihatçı John'u öldürdüğümüzden makul derecede eminiz. Başarılı olup olmadığımızı resmen duyurmamız biraz zaman alacak" dedi.

Warren, hedefe yönelik saldırının başarısı konusunda birkaç yöntem izlediklerini, beklemek gerektiğini belirterek, "Silah sistemimizin amaçlanan hedefi vurduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Hedefe Rakka kentinde "Hellfire" füzesiyle saldırı düzenlendiği bilgisini veren Warren, bazı kişilerin kafalarının kesilerek öldürüldüğü videolarda görünen Emwazi'nin IŞİD'in ünlü bir ismi ve bir anlamda "yüzü" olduğunu, bu nedenle öldürülmesinin de terör örgütünün prestijine bir darbe olması bakımından önem taşıdığını kaydetti.



Warren, "Ancak cihatçı John bizim için ana taktik hedeflerden biri değildi" ifadesini kullandı ve Emwazi'nin öldürülmesinin DAEŞ'in örgüte üye kazandırma aracı olduğu için önemli olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.