Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Çınar’daki hain saldırının telsiz konuşmaları ortaya çıktı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, olayın ardından telsizden saldırıyla ilgili bilgi veren PKK’lı teröristler daha sonra birbirlerini "elinize sağlık" diyerek tebrik etti. "Özür dilenmesinin örgütün mantığına ters olduğunu ve bu durumun alt kademedeki (sözde) lider kesiminde çok sıkıntı yaşattığını" telsizden ileten teröristlerin, Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bombalı saldırının "Van’daki arkadaşlarının öldürülmesinden sonra en üst seviyeden gelen talimatla planlanarak yapıldığını, niye özür dilendiğini anlamadıklarını" söylediği belirlendi.

"ÇINAR HALKINDAN PKK’YA DESTEK YOK"

"Çınar halkının bugüne kadar örgüte hiç destek vermediğini" konuşan teröristlerin, "Bunu çoktan hak ettikleri, halka karşı yumuşama eğilimi gösterdikleri takdirde bir daha sözlerini dinletemeyecekleri, Cizre’deki direnişin Silopi’ye oranla bu kadar süre devam etmesinin en büyük nedeninin ilçe halkının kendilerinden korkmalarından kaynaklandığı" yönünde görüş bildirdikleri ortaya çıktı.

Teröristlerdeki genel inanışın, "Halk korkmaz ise devlete kucak açar" düşüncesi olduğunu ortaya koyan görüşmelerde, "Özür dilenmesinin örgütü ilerde çok yansımaları olacak büyük bir sıkıntıya soktuğu" ifadeleri tespit edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.