Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

Cinsiyet değiştirip PKK'nın dağ kadrosuna katıldı
Üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Şeyma U. terör örgütü ile Samsun'da bir halk oyunları derneğinde tanıştı. Üniversite için gittiği İstanbul'da örgüt ile irtibatını sürdürdü. Sonra cinsiyet değiştirdi. Özgür ismini aldı ve dağa çıktı. Şeyma U., Samsun'da yaşıyordu. Genç kız öğrenim gördüğü lisenin çevresinde terör örgütü ile irtibatlı bir derneğe gidip gelmeye başladı. Amacı halk oyunları öğrenmekti ama örgüt ile irtibatlı dernekteki bazı kişiler zamanla genç kızın beynini yıkadı.

AİLESİ ULAŞAMAZ OLDU
Aile, bir müddet sonra Şeyma'yı bu dernekten uzaklaştırmak istedi. Genç kız bu sırada İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nü kazandı. İstanbul'a yerleşerek öğrenim görmeye başlayan genç kızın ailesi, Şeyma örgütten uzaklaştığı için seviniyordu. Fakat genç kız gizlice örgütün İstanbul'daki hücreleri ile irtibata geçmişti. Örgütün İstanbul'daki evlerinde kalan Şeyma, üniversitenin 2. sınıfındayken, terör örgütünün de yönlendirmesiyle erkek olmaya karar verdi. Annesini arayıp kendisini erkek gibi hissetmeye başladığını söyledi. Hatta annesinin öğrendiğine göre Cerrahpaşa Devlet Hastanesi'nde hormon tedavisi bile gördü. Annesinin son gördüğünde sakalları çıkan ve sesi değişen 23 yaşındaki Şeyma, bir müddet sonra annesini de aramaz oldu. Genç kız, bir müddet sonra hem okul hem de evle bütün bağını koparttı. Geçtiğimiz günlerde anne Mine G.'nin telefonu çaldı. Arayan kızı Şeyma'ydı. Artık adının Özgür olduğunu ve "kutsal topraklarda" olduğunu söyledi, fazla konuşamayacağını belirtip telefonu kapattı.

BOMBA EĞİTİMİ ALDI




Anne, kendisini arayan telefonu tekrar arayarak kızıyla bir kez daha görüşmek istedi. Telefonu açan ve doğu şivesiyle kendisini Azad olarak tanıtan kişi, Özgür'ün örgüt bünyesinde eğitimlere katıldığını, bir müddet önce silah eğitimi aldığını ve şu anda dabomba eğitimi gördüğünü söyledikten sonra "Bir daha aramayın" diyerek telefonu kapattı. Kızının canlı bomba olmasından çekinen anne Mine G. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak yaşadıklarını anlattı. Annenin ihbarı üzerine, polis Şeyma'yı her yerde aramaya başladı. Talihsiz anne ise "Onun ve başkalarının başına bir şey gelmeden bulunmasını istiyorum" diyor.
Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.