Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

Çirkin provokasyon! Alevilerin evlerini işaretlediler!

Ankara Batıkent'te tehlikeli bir provokasyona imza atıldı. Alevilerin oturduğu bölgedeki apartman kapıları, duraklar, trafola, kaldırımlara işaret koyuldu.

KAHROLSUN YAZDILAR

Bir apartmanın duvarına ise artı ve çapraz işaretiyle birlikte yazılan "kahrolsun" yazısı dikkat çekti. Polis "ellerinde görüntü olmadığı" gerekçesiyle işlem başlatamadı. "İşaretlerin üzerini boyayın" uyarısı yapıldı.

DHKP-C ŞÜPHESİ


2014 yılında da benzer bir olay yaşanmış, Alman Neo Naziler gibi alevilerin evlerine işaret koyanlar DHKP-C'li çıkmıştı.

DHKP-C'NİN AÇLIMI VE AMACI NEDİR?

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (kısaca DHKP-C), 30 Mart 1994 tarihinde Devrimci Sol örgütünün partileşme kararı alması ile Dursun Karataş liderliğinde kurulan Marksist-Leninist partidir.

Parti siyasal faaliyetler ve propagandadan sorumluyken ve Cephe askeri örgütlenmeden ve silahlı eylemlerden sorumludur. DHKP-C nihai amacını Türkiye'de mevcut anayasal düzeni yürüttüğünü öne sürdüğü silahlı öncü savaş ile yıkarak Marksist-Leninist ilkelere dayalı Devrimci Halk İktidarı'nı kurmak olarak açıklamaktadır.

Türkiye'de iktidarın uzun süreli bir halk savaşı ile ele geçirilmesini ve yürütülecek şehir gerillası mücadelesi ve silahlı propoganda eylemlerinin gerekliliğini savununan Mahir Çayan tarafından teorize edilmiş Politikleşmiş Askeri Savaş Stratejisini Türkiye'de devrimin stratejisi olarak temel alan örgüt, şehirlerde hücre evleri şeklinde örgütlenmekte ve oluşturduğu Silahlı Propoganda Birlikleri ile çeşitli eylemler düzenlenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.