Öne Çıkanlar küçük kız tur yıldız biçer van erciş lale mansur içişler bakanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e 'ezan' uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalar gereği İsrail'e gönderdiği yangın söndürme araçları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür etti. İki lider arasında iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra ezan yasağı yasa tasarısının da gündeme geldiği açıklandı. 

"TÜRK PİLOTLAR ÇOK İYİ İŞ YAPTILAR"


(İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin)

İsrail'deki yangınları söndürme çalışmalarına katılmak için gelen Türk pilotlar ile görüştüğünü belirten Rivlin'in, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, "(Türk pilotlar) Çok iyi iş yaptılar ve tüm yaptıklarından dolayı kendilerine minnettarız. Yangına karşı mücadele ederken ihtiyaç duyduğumuzda bize yardım gönderme kararınızdan dolayı size en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Pilotlarınız cesur yürekleri ve kabiliyetleri ile bize büyük yardımlarda bulundu." dediği kaydedildi.

EZAN KANUNUNU TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini arayan İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den büyük tepki çeken "ezan" kanununu tekrar gözden geçirmelerini istedi. Rivlin, 'tüm ifade ve din özgürlüğü konuları gibi bunların da hassasiyetle dikkate alınacağını' söyledi.

TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİLER

İsrail, ülkenin çeşitli noktalarında çıkan yangınların söndürülebilmesi için Türkiye dahil bazı ülkelerden yardım talebinde bulunmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.