Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir haber botu Sea Pearl Ataköy manisa son dakika haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Rus jeti' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şili ziyareti öncesi havalimanında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


RUS JETİNİN SINIR İHLALİ


"Dün öğle saatlerinde (Rusya) Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu tespit edilen bir savaş uçağı, bizim hava sahamızı ihlal etti. İngilizce ve Rusça olarak tüm ikazlara rağmen gerçekleşen bu ihlali Rusya'nın bölgedeki krizi tırmandırma çabasının bir sonucu olarak görüyoruz.

RUSYA SONUÇLARINA KATLANIR

İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahası olduğu için konu NATO'nun da takibindedir. Zaten bizden önce NATO bu tespiti yapmış bulunuyor. Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır

RUS BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Bu tür sorumsuz adımların, ne Rusya Federasyonu'na, ne NATO-Rusya ilişkilerine, ne de bölgesel ve küresel barışa faydası yoktur, tam tersine ciddi zararı vardır. Bütün bu hususlar, dün akşam Dışişleri Bakanlığımıza davet edilen Rusya Büyükelçisine açıkça anlatılmış, yaşanan olaylar şiddetle protesto edilmiştir. Bu arada da ben Dışişleri Müsteşarımıza, Rusya tarafıyla görüşün, 'Sayın Putin ile bizzat görüşmek isterim' demişimdir. O andan bu ana kadar henüz kendilerine ilettiklerini fakat oradan bir dönüş olmadığını, bizim Büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir."

Bölgede birçok Bayırbucak Türkmenlerine ait köyler vurulmuştur ve vurulmaya devam ediyor. Üç bin kişi şu anda bizim tarafımıza geçiyor. Şu anda planlamaları yapıldı, yerleşimleri de bir taraftan sağlanıyor. Bununla ilgili olarak her türlü tedbirimizi aldık. Özellikle şu anda Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan'ın AFAD'la birlikte orada yapılan çalışmalarda gelen bütün soydaşlarımızı, mültecileri de yine bu kamplarda ağırlamanın hazırlığı içerisindeyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akat 8 yıl önce

Ya ne bekliyoz rusya'ya savaşalım,
Tarihte kaç kez aldık rusya'yı geri verdik
Degiş tokuş ettik katarinalariyla,
Bunlar hala akıllanmadı,
Putin kendini ne sanıyor onlar türkün ne oldugunu dedelerine sorsun baksın türk kızınca neler olur g rsün.

Avatar
turan er 8 yıl önce

BU TOPRAKLAR NE HAYİNLER GÖRDÜ BU MİLLET HEPSİNİ TOPRAGA GÖMDÜ SENİN SAHİP ÇIKTIN HDP VARYA TSK ONUN BOYUNU ÖLÇÜSÜNÜ ALDI PKK AYLA BERABER GÖMDÜ SEN RAHAT DURMASAN RUSYA SENİDE ABİLERİNİ DE GÖNER BU MİLLET OŞT