Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan İlim Yayma Cemiyeti'nde
İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. yıldönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ABD Savunma bakanı ile sözcünün PKK ile yaptığı açıklamalarını eleştirerek şunları söyledi:

ABD'DE PKK, ASALA,PARALEL YANYANA

"O kadar enterasan ki, ABD'de bir enstitüde konferans vereceğim bir tarafta PKK, bir tarafta ASALA, bir tarafta paralel. Ne zamandır bunlar ahbaptı. O çok iyi bir fotoğraf karesiydi. Hala gaflet içerisinde olan samimi kardeşlerimiz bu işten kurtulurlar. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet. Bunların yapısı bu. Adi suçlardan, terör suçlarından hüküm giymiş kişileri gazeteciler hapse atılıyor diye bunlar yutturmaya çalışıyor.

BU MİLLET KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİSİ KESECEK

Peki siz Suriye rejiminin katlettiği onlar kişinin haber olduğunu duydunuz mu? Kendi ülkelerindeki gizli bilgileri ifşa edenler için raporlar hazırlandığını işittiniz mi? Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, Sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir"

Erdoğan, şunları söyledi:

"Rabbim bizleri, adı güzel, kendi güzel Hz. Muhammed'e layık olan kullarından eylesin. Dünyanın dört bir yanında zulüm gören, Müslümanların yar ve yardımcısı olsun. Bu kutlu gecenin İslam aleminin birliğine, beraberliğine vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bu ülkede milletin hayat damarlarını kurutmaya çalışanlara rağmen büyük hizmetler verdiniz. Büyük çabalarınızla Türkiye'nin cemiyeti oldunuz. İnşallah ümmetin de cemiyeti olacaksınız.

HADDİNİ BİLMEZ TİPLERE RAĞMEN BU ZAFERE SAHİP ÇIKTIK

Dün ülke tarihimiz açısında çok önemli yıldönümünü idrak ettik. Kut'ül Amare'nin 100'üncü yılını kutladık. Hasta adam olarak ilan edilen, topraklarının paylaşılan abidevi bir zaferdir. Yıllarca bizlere unutturulmaya, hafızalarımızdan silinmeye çalışan bu zafer, ülkemizdeki çarpık tarih anlayışını da gözler önüne sermektedir. Bu ülkede bunu zafer kabul etmeyen haddini bilmez tiplere rağmen bu zafere sahip çıktık.
Tarih bir milletin sadece hafızası değildir, tarih bir milletin geleceğine ışık tutar, ilham verir, yol gösteren kayıtlardır. Biz tarihimizden ibret almayız, kuvvet alırız. Bu sebeple bir millet tarih sahnesinden silinmek isteniyorsa, o milleti tarihsiz hale getirmektir. Bugüne kadar yapılan da budur. Yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek anlayışıyla hareket edenler, bu milleti tarihinden utanır hale getirmek istemiştir.

YENİLEN TARAF DURUMUN FARKINDAYDI

Yenilen taraf durumun farkındaydı. Bu utancı gizlemek için çok büyük çaba sarf etmişlerdir. Kut şehrindeki askerlerin salınması için Halil Paşa'ya 1 milyon pound değerinde altın teklif etmişlerdir. Bunda başarılı olamayınca, zaferi itibarsız hale getirmeye çalışmışlardır. 1 Temmuz 1916 yılında Daily Mail gazetesinde basılan fotoğrafın altında, "Kut kahramanı İstanbul'da". Halbuki general İstanbul'da esir olarak bulunuyor. Olayın aslı bu.

BUNUN ADI GAZETECİLİK DEĞİL

Türkiye'de herhangi bir terör eylemi olduğunda bu konuyu yayanlar, benzer hadiseler kendi ülkelerinde yaşanınca etik değerleri hatırlıyorlar. Bunun adı gazetecilik değildir.

Ülkemizde bazı kesimlerin de aynı kini, düşmanlığı kendi devletleri, kendi milletlerine karşı sergilediklerini görüyoruz. Türkiye'nin aleyhinde ne varsa orada yer alıyorlar. Şimdi paralel mensupları da aynı şeyi yapıyor. Bu yapı dünyanın hangi ülkesinde etkinliği varsa, tüm gücünü ülkemiz ve milletimizin aleyhine işler için seferber etmiş durumda. Böyle bir parayı bunlar bu ülkeye nasıl aktarıyor? Bu parayı nereden, nasıl buldular? Bölücü örgütün paçavralarını taşıyanlar, paralel yapının elemanları yanyana ülkemiz aleyhine slogan atıyorlar, eylem yapıyorlar. Ben her fırsatte yerli ve milli vurgusu yapıyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.