Öne Çıkanlar ışid türkiye DAEŞ erdoğan Ahmet Yesevi Derneği

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Türkiye'ye geldiler!

Ahıska Türkü 45 aileden oluşan ilk kafile, Erzincan Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve Erzincanlılar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Havalimanın apron kısmında Ahıskalı aileleri karşılayan Akdoğan, uçaktan inenlerle tek tek sarılarak kucaklaştı. Uçaktan ellerini açıp dua ederek inen Ahıskalı aileler, mutluluk gözyaşı döktü.

DEDELERİMİZİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ahıska Türklerinden Sabir Süleymanoğlu, Türkiye'ye senelerden sonra gelebildiklerini ve ve çok mutlu olduklarını ifade etti. Dedelerinin "öz Vatanlarına" dönme hayalini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Süleymanoğlu, şunları söyledi: "Emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Orada çok sıkıntılar yaşadık. Savaştan çıktık, sonra işsizlik sıkıntısı yaşadık. Sonra ne 'yapacağız, bizim sonumuz ne olacak' bilmiyorduk. Türkiye sağolsun bize sahip çıktı. Çok şükür ki Türkiye bize sahip çıktı. 'Ne mutlu Türküm' diyerek yola çıktık ve geldik. Hayatımızın devamını burada yaşayacağız. İnşallah bütün Ahıska Türkleri buraya dönerler."

70 yaşındaki Enise Vahidoğlu ise Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını belirtti. Türkiye'nin kendilerine kucak açmakla kalmayıp, aynı zamanda ev verdiğini dile getiren Vahidoğlu, "Yardım etmek istiyorlar. Allah razı olsun. Bizim büyüklerimiz 71 yıldır vatan hasretini çektiler. Çok şükür sonunda vatanımıza kavuşuyoruz" dedi.

Kucağında ikiz çocuklarıyla dua edip salavat getirerek uçaktan inen Nuri İlimdar ise kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti. Türk milletinin kendilerini kabul etmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren İlimdar, "Bütün Ahıska Türkleri, öz vatanlarına dönme sevinciyle uçaktan dualarla indi. Bizi öz vatanımıza kavuşturanlara minnettarız" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI UKRAYNA'DA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart 2015'teki Ukrayna seyahatinde soydaşlarla bir görüşme gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerekli adımlar atıldı ve 677 ailenin iskânlı göçmen olarak kabul edilmesi kararı yürürlüğe girdi. 677 Ahıska Türkü ailenin iskânları konusunda yapılacak işlemler Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sekretaryasında yürütülüyor.

ERZİNCAN VE BİTLİS'E YERLEŞTİRİLECEKLER

677 ailenin 605'i Erzincan Üzümlü'ye, 72'si ise Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek. Ayrıca muhtelif tarihlerde Türkiye'ye giriş yapan ve Bursa'da geçici olarak ikamet eden 116 kişilik Ahıska Türkü 29 ailenin Erzincan'a yerleşmesi ve ulaştırılması çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.