Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Dabık DAEŞ'ten temizlendi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Arşak ve Dabık'a yapılan harekatla DAEŞ'in elinde bulunan Dabık Köyü alındı. Koalisyon güçlerinin aynı bölgeye yaptığı hava harekatlarında ise 7 terörist öldürüldü. 

TSK: DABIK KÖYÜ DAEŞ'TEN ALINDI

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DAEŞ'tan aldı. ÖSO'nun verdiği bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Halep ilinin Soran beldesi ve Dabık köyü, terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlendi.

DABIK DAEŞ İÇİN SEMBOLİK ÖNEME SAHİP

DAEŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor.

ÖSO 9 ŞEHİT VERDİ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün yaşanan çatışmalarda çok sayıda terör örgütü DAEŞ üyesi öldürüldü. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı unsurlardan 9 kişi şehit oldu, 28 kişi yaralandı. 

BİN 130 KM ALAN KONTROL ALTINDA

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 130 kilometrekare alanda kontrol sağlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.