Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Darbe girişiminde FETÖ'den PKK'lıları vurmayın emri

15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'cü darbe girişimi sırasında FETÖ'ye bağlı askerler Ankara'ya bomba yağdırmıştı. Helikopter pilotu Yarbay İlkay Ateş darbe girişiminden 2 gün önce Yenimahalle'deki bir evde toplantı yaptıklarını itiraf etti..

"PKK'LILARI ÖLDÜRMEYİN"

Darbeci yarbay “Hakkari ve Şırnak'ta görevliyken benimle ilgilenen Nevzat isimli cemaat abisi, PKK'lılar için ‘Bu adamlar dinsiz, diyanetsiz… Öldürecek şekilde atış yapmayın, sağlarına sollarına atın, yaransınlar, ölmesinler' dedi.'' dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ FAALİYET OLACAK DEDİLER"

1. Kara Havacılık Alayı'nda görevli Yarbay Ateş sorgusunda şunları söyledi:

"9 Temmuz'da beni arayan Tabur Komutanı Yarbay Özcan Karacan, çok önemli bir faaliyet olacağını söyledi. ‘Sınır ötesi mi?' diye sordum. ‘Onun gibi bir şey' dedi. Ben de çok fazla sorgulamadım Yarbay Karacan, Yüzbaşı Taha Fatih Çelik ve Yarbay Erdal Başlar ile birlikte Yenimahalle'de toplandık.

"EMİRLERE İTAAT EDİN"

Daha sonra Ramazan isminde birisi geldi. Bize, ‘Genelkurmay Başkanımızın emirleriyle komutanlarınızın size vereceği emirlere itaat edin' dedi. Erdal Başlar, ‘Amerikalılar ve diğer partiler bu işe ne diyor?' diye sordu. Ramazan da ‘Bunları pek kimse sevmiyor, o yüzden sıkıntı yok' gibi bir cevap verdi.

"ŞİMDİ VATAN HAİNİ OLDUM"

4 yılım Hakkari ve Şırnak'ta geçti, vatandaşla teröristi ayırt edebilmek için çoğu kez isabet aldık, ‘Aman yanlış yapmayalım' diye. Cuma gününe kadar kahramandım, şimdi vatan hainiyim ve teröristim.

Hakkari ve Şırnak'ta görevliyken benimle ilgilenen Nevzat isimli cemaat abisi, PKK'lılar için ‘Bu adamlar dinsiz, diyanetsiz… Öldürecek şekilde atış yapmayın, sağlarına sollarına atın, yaralansınlar, ölmesinler' dedi.

"CEMAATLE ORTAOKULDA TANIŞTIM"

Cemaatle ortaokulda tanıştım. Işıklar Askeri Lisesi'ni kazandım. Abiler, bize sivil kıyafet veriyorlardı. ‘Kendinizi belli etmeyin, namaz kılmayın, sizinle görüştüğümüzü kimseye söylemeyin' diyordu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.