Öne Çıkanlar mahmut uslu fenerbahçe haberleri haber botu zip perde Başakşehir kreş fiyatları Başakşehir anaokulları

Darbeciler rehin almıştı: Ölü bulundu
Darbe girişiminde istihbarat eksikliği tartışılırken, MİT, emniyet ve askeri istihbarat; Jandarma Genel Komutanlığı, Mamak ve Etimesgut birliklerindeki hareketliliği, cuma gün içinde tespit etti. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve askeri yetkililerle paylaşıldı. Ancak Jandarma’nın “Rutin günlük askeri faaliyetler” cevabı verdiği kaydedildi.
 
Değerlendirme sürerken, Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan jetler havalandı. Genelkurmay’da kontrol sağlayan darbe girişimcileri, daha sonra ‘paralel yapı’nın en güçlü olduğu Jandarma Genel Komutanlığı’nı ele geçirdiler. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısında olan Jandarma’da çoğu rütbeli 300 kişiyle kontrol sağlayan darbecilere, havadan da 2 helikopter destek verdi. Merkeze yönelen vatandaşlar ve polise helikopterlerden yaylım ateşi açıldı.
 
Ankara genelinde kontrolün sağlanmasının ardından Özel Harekat Polisi, Jandarma Genel Komutanlığı’na operasyon yaptı. Gaz ve sis bombalarının da kullanıldığı operasyon 7 saat sürdü. Sabah 07.53’te komutanlıkta kontrol sağlandı. 16 darbe girişimcisi ölü, 250’si sağ yakalandı.
 
KAFASINDAN VURULDU
 

Emniyette terörle mücadelenin bir numarası olan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan da operasyonda rehin alındı. Uzun süre darbecilerin elinde kalan Aslan, sabah kafasından vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olan Aslan’ın, darbe girişimi olmadan önce “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağrılıp rehin alındığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa Yılmaz 8 yıl önce

Ilhan demiral isimli zat bu ülkenin (HATİCE ÜNLÜ ARIK) Gibi Kadinlari bile senden tasssakli bee Sen rutbeden maaştan bahsederken onlar idam diye haykırıyor...

Avatar
İLHAN DEMİRAL 8 yıl önce

MERHAMET EDİLMEYENE MERHAMET EDİLMEZ RUTBELER SÖKÜLMELİ MAAŞLARI KESİLMELİ

Avatar
Gerzeli seyit 8 yıl önce

Bunları özel hrekstın bombaladıklar zaman yanlarında arkadaşları ölen yiğitlere teslim edin eğer iki ayaklarını üzerinde durabililerse mafalya verin

Avatar
serhad 8 yıl önce

Ne maaşı ne rütbesi asılmaları lazım

Avatar
hatice unlu arik 8 yıl önce

Eger halkin destegi isteniyorsa( ki bu darbeyi buyuk olcude halk onledi) halkin istedigi onemsenmeli

Avatar
Musa Yılmaz 8 yıl önce

Ilhan demiral isimli zat bu ülkenin (HATİCE ÜNLÜ) Gibi Kadinlari bile senden tasssakli bee
Sen rutbeden maaştan bahsederken onlar idam diye haykırıyor...