Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Davutoğlu'ndan Güneydoğu müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma günü Mardin’de açıklayacağı eylem planında bölge esnafının SGK prim ve vergi borçlarının bir yıl erteleneceği müjdesini verecek.

Davutoğlu, tüm zarar ziyanın devlet olarak karşılanacağının altını çizerek, ''Malınıza, dükkânınıza, işyerinize bir şey olmuşsa bunu telafi edeceğiz'' diye konuştu. Önceki gece Doğu ve Güneydoğulu işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırlayan Başbakan Davutoğlu, terör operasyonlarının ardından şehirlerin yeni baştan imar edileceğini de belirterek ''Hiç kimse evsiz kalmayacak. Daha modern evler yapılacak. TOKİ bunları kısa sürede bitirecek. İşyeri ev konusunda devlet kimseyi mağdur etmeyecek. Terörle mücadele arızi bir durum. Yıllar sürmeyecek. 3-5 ay içerisinde bu işler bitecek'' dedi.

ENERJİ FİYATLARINDA İNDİRİM TALEBİ GELDİ

Bu arada bölgeden gelen esnaf temsilcileri, sosyal güvenlik primlerinin kendileri için ağır bir yük oluşturduğunu ifade ederek, Bölgede iş yapanların ana gider kalemi enerji. Doğalgaz, petrol, elektrik gibi giderler bölge için 'ucuzlatılmalı' talebinde bulundu..

Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yu toplantıya çağırdı. Davutoğlu, bölgedeki esnafın ve iş dünyasının SGK prim borçları ve vergilerinin bir yıl süreyle ertelenmesi talimatını verdi. Ardından da enerjide indirim konusunda da çalışma yapılmasını istedi.

BÖLGE 'AFET KAPSAMINA' ALINSIN TALEBİ

Toplantıda bazı katılımcılar, bölgenin ekonomik olarak afet kapsamına alınmasını talep etti. Toplantıya katılan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yeniden ''Diyalog ve çözüm sürecine dönülmesi'' talebini dile getirdi.

STK’LARDAN ÇAĞRI: HUZUR İSTİYORUZ

Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 7 saati aşkın bir süre görüşmede bulunan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortak bir basın açıklaması yaparak Doğu ve Güneydoğu’da huzur ve sükûnun egemen olmasını istedi. Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını okuyan Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, bölgeye huzur ve sükûnun egemen olması, halkın refah içinde yaşaması için öncelikle çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, mayınların sökülmesi, silahlı unsurların şehir ve kasabaları derhal terk etmesinin elzem ve herkesin öncelikli talebi olduğunu belirtti.

Önceki gün Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu'yla bir araya geldiklerini anlatan Tezcan, özellikle son günlerde bölgede meydana gelen terör olaylarını etraflıca konuştuklarını ve tartıştıklarını söyledi. Tezcan, terör olaylardan dolayı gündelik yaşam, ticaret ve iaşeyi olumsuz etkileyen gelişmeleri, oluşan mağduriyetleri, yaşanan hak ihlallerini istişare ettiklerini ve bütün sorunlarını büyük bir açıklıkla ortaya koyduklarını kaydetti.

5 STK'DAN ORTAK AÇIKLAMA GELDİ

Toplantıya ASKON adına Genel Başkan Yardımcısı Taylan Özdal ve Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, TESK adına Genel Başkan Bendevi Palandöken ve Siirt Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, TOBB adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, TÜMSİAD adına Başkan Yaşar Doğan ve Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, TZOB adına ise Başkan Şemsi Bayraktar ve Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.