Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Davutoğlu'ndan İran mesajı

Londra, Davos ve Berlin'de temaslarda bulunacak olan Başbakan Davutoğlu Atatürk Havalimanında basın mensularının sorularını yanıtladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Türkiye'nin değer üretebilen ve özellikle orta gelir grubundan üst gelir grubuna çıkmak için yeterli çalışma yapabilmesi lazım. Biz bir taraftan bütün çalışmaları yapacağız diğer taraftan Türkiye'ye yönelik çalışmaları arttırma çabasına gireceğiz. Türkiye yatırım yapmış firmaların arasında yapmış firmaların yanısıra yatırım yapacak fon sahiplerine ülkemizin yatırım yapıldığında değer üreten bir yapıya sahip olduğumuza anlatmamız gerekir. İngiltere'de sayın meslektaşım sayın David Cameron'la görüşme gerçekleştireceğiz. Özellikle bölgedeki gelişmeler, Türkiye-İngiltere ilişkilerinde, yürütübelicek ortak çalışmalar ele alınacak. Ayrıca ekonomik bağlamında da 16. Türkiye Yatırım Konferansı'na katılarak iş ve finans çevreleri ile buluşacağız.

"Müslüman toplumun önderleriyle buluşacağız"

Türkiye'nin İngiltere'ye dış ticaret hacmi 15 milyar dolara ulaştı, bunun 20 milyara çıkarmak için gereken çalışmaları yapacağız. Daha fazla yatırım çekebilmek için de hem toplu hem de özel görüşmeler yapacağız. İngiltere'deki üçüncü faaliyet ayağımız Türkiye'nin bölgesel meselelere bakışı çerçevesinde kanaatlerimizi oradaki saygın kuruluş ve akademisyenlerle paylaşacağım. Oradaki müslüman toplumun önderleriyle bir toplandı gerçekleştireceğiz. İngiltere'den sonra İsviçre'ye geçip Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nun toplantısına katılacağız. Burada devlet başkanlarıyla görüşme imkanımız olacak. Ayrıca çok sayıda iş dünyasının önde gelen isimleriyle görüşeceğiz. Bu seneki temel konu 4. Sanayi Devrimi'ni yönetmen olacak. Son AR-GE teşvik planlarımızda bu önemli bir yer tutuyor. Sanayi alanındaki devrimsel sıçramalarını burada değerlendirme imkanına sahip olacağız. Orada bir konuşmayla katılımcılara hitap edeceğim.

"Son derece tarihi bir adım"

Bu sene çok önemli bir zirveye ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki Mayıs'ta Dünya İnsani Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacağız. Ayrıca Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yle ilgili bir toplantı gerçekleşeceğiz. Daha önce mutabık kaldığımız birçok devlet ve hükümet başkanıyla toplantı gerçekleştireceğiz. Daha sonra Almanya'ya geçeceğiz. Geçen sene Almanya ziyaretimiz esnasında sayın Merkel ile Türk-Alman ilişkileri geleneksel dostluk temelinde güçlü bir yapıya sahip olmakla birlikte kalıcı mekanizmaya dönüşmemişti. Her yıl toplanacak hükümetlerarası istişare mekanizması kurulması kararı almıştık. Bunun ilk toplantısını Almanya'da gerçekleştireceğiz. Burada Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcıları, Dışişleri ve İçişleri Bakanları kendi aralarında toplantı yapacaklar. Bu son derece tarihi bir adım. Bu vesile ile İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybeden misafirlerimize başsağlığı diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.

"Ambargonun kalkması önemli bir gelişme"

Dışişleri Bakanlığı'm döneminde İran'a yönelik ambargoların kalkması için çabalarımız olmuştu. Dolayısıyla bu anlaşmadan memnun olduk. Türkiye-İran ilişkileri ekonomik olarak ivme kazanır. Bölge için de önemli bir gelişme. Bütün dünyanın da İran'ın da Türkiye'nin de önem vermesi gereken husus Ortadoğu'daki şiddeti sona erdirmek için bir perspektif geliştirme.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.