Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Demirtaş: Darbe girişiminden sonra biz de mağdur olduk

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'ne konuştu.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Demirtaş, "Tek mağdur Erdoğan değil"diyerek "Hepimiz mağduruz, sadece Erdoğan'a taziye sunmak yanlış" ifadelerini kullandı.

"DARBENİN TEK MAĞDURU ERDOĞAN DEĞİL"

Demirtaş konu ile ilgili şunları söyledi; "Darbenin tek mağduru olarak Cumhurbaşkanı kendini kodluyor. Herkes ona geçmiş olsun demeli, herkes onun üzerinden darbeyle hesaplaşma moduna girmeli. HDP bunu yapmadığı için çok rahatsız. Parlamento bombalanmış, bu işin mağduru yalnızca Cumhurbaşkanı değil.

"DARBE OLSAYDI HEPİMİZ İÇERİDE OLACAKTIK"

Darbe başarılı olsaydı tek bir vekil ya da genel başkan dışarıda olmayacaktı. Cumhurbaşkanı’nı alsalardı, arkasından bakanları, genel başkanları ve vekilleri tutuklamak isteyeceklerdi.

"HEPİMİZ MAĞDURUZ"

Dayanışma ortak olmak zorunda. Ortada bir “taziye” varsa, taziyenin sahibi tek Erdoğan değil. Hepimiz mağduruz, toplumun kendisi mağdur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
E ben. 8 yıl önce

Darbe olsa hepsi içeride olacakmış. Doğru söylüyor. Tüm teröristler ülke içine sokulacaktı...