Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Demirtaş PKK'ya "tepki" gösterdi!
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Çelebi Eser Ortaokulu'nda bu sabah meydana gelen patlamada 5 öğrenci yaralanmış, patlamaya PKK'lı teröristlerin attığı el yapımı bombanın neden olduğu belirtilmişti. Demirtaş'tan sözcülüğünü yaptığı örgütünün gerçekleştirdiği saldırıya tepki geldi: Tam bir vahşet.

Meclis'te insan hakları kuruluşlarının temsilcilerini kabulünde konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Nuriye Eser İlköğretim Okulu'nun bahçesine atılan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu okula karne almaya gelen 5 çocuğun yaralandığı olayı değerlendirdi. "Kınıyoruz" diyen Demirtaş, çocukların bulunduğu bir okulun bahçesine yönelik böyle bir saldırının "tam bir vahşet anlayışı" olduğunu söyledi.

"FAİL KİM OLURSA OLSUN"

Bölgede yaşanan olaylara ilişkin etkili bir soruşturma yürütme olanağının olmadığını da belirten Demirtaş "Fail kim olursa olsun kınadığımızı belirtiyoruz ama faili ortaya çıkaracak etkili bir soruşturma yapılamayacağını da söylemek isterim" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.