Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Ders çalışan öğrenciye ücretsiz çorba
Amasya Üniversitesi, vize sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere her gece ücretsiz çorba ikram etmeye başladı. Üniversite tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, aşçı önlüğü giyerek öğrencilere çorba ikram etti.

Uygulamanın öğrenciler tarafından da beğenildiğini bildiren Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu vize döneminde bir nebze de olsun öğrencileri rahatlamak ve onlara destek vermek amacıyla çorba ikramının başlatıldığını belirtti.

Orbay, vize sınavlarının devam ettiği sürede uygulamanın süreceğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Sadece eğitim, öğretim ve araştırma olarak değil, öğrencilerimizin barınmasından ulaşımlarına, sosyal ve kültürel faaliyetlerine kadar birçok sorumluluk alanını içeriyor. Amasya Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir kesimi il dışından geliyor ve barınma noktasında yurtlar ile kiraladıkları evlerde kalıyorlar. Kış mevsiminin ilk belirtilerinin yer aldığı bu hafta içinde vize sınavlarımız da başladı. Öğrencilerimiz maalesef dönem içinde çalışmayıp vize ve final haftası yoğun bir çalışma temposuna giriyorlar. Bu dönemde öğrencilerimize bir nebze soluk aldırmak için böyle bir uygulamaya başladık."

Çorba ikramının her gece 24.00'te başlayıp bir saat servis yapılacağını belirten Orbay, sınavların sona ereceği güne kadar öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımının devam edeceğini vurguladı.

Soğuk günlerde kendilerine sıcak çorba ikram eden üniversite yönetimine teşekkür eden öğrencilerden Şerife Güz ise "Vize ve final haftası genellikle ders çalışarak sabahlıyoruz. Böyle bir ikramın yapılması bizim için çok güzel oldu. Gece boyunca ders çalıştığımız için zinde olmamız gerekiyor, ders çalışmaya çorba içerek devam etmek dersimize olan motivasyonumuzu da artırıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.