Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yeni skandal

PKK sempatizanı doktorların cirit attığı hastanedeki kameralara bağlı bilgisayarın, haberin çıktığı gün esrarengiz bir şekilde "bozulduğu" belirtildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir skandal daha

Doğu ve Güneydoğu'da teröristlerle girdiği çatışmada yara alan güvenlik güçlerinin, bölgedeki hastanelerde yeterli düzeyde tedavi edilmediği basına yansımıştı. Yaralı asker ve polislere tedavi uygulaması beklenen ve en kritik bölümlerde görev alan terör yandaşlarının sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar kan dondurmuştu. Acil serviste çalışan hemşiresinden, yoğun bakımın en üst seviyesi olan reanimasyondan sorumlu doktoruna kadar birçok ismin, terör örgütü PKK'nın propagandasına destek verdiği belirlenmişti. Tüm Türkiye çapında büyük yankı uyandıran haberin ardından, terör yandaşı sağlık görevlileri bir bir ifşa olmuş, ihbarlar ardı ardına yağmıştı. PKK sempatizanı birçok doktor ve hemşire ise sosyal medya hesaplarını kapatarak, kendilerini gizlemeye çalışmıştı.

‘Birdenbire' arızalandı

Skandalı ortaya çıktığı gün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan güvenlik kameralarının kayıtları esrarengiz bir şekilde silindi. İddiaya göre 4 Ocak tarihinde hastane yönetimi tarafından çağırılan teknik bir ekip, 26 kameranın kayıtlarının saklandığı ‘Server-2' sistemini inceledi.

Ne olduğu tespit edilemedi

İncelemede serverlarda herhangi bir aksaklık ya da arıza tespit edemeyen görevliler, bugüne kadar yapılan kayıtların da içinde olduğu sistemi olduğu gibi sökerek götürdü. Hastane Müdür Yardımcısı İsmail Kahraman ve ilgili kişiler de sökme işlemiyle ilgili tutanak tutarak imzaladı.

Hala kayıt yapılamıyor

Acil servisteki kameralar o günden bu yana, yani yaklaşık bir haftadan beri bir saniye bile kayıt yapamadı. Üstüne üstlük, hastanede yaşanan skandal kapsamında delil sayılabilecek daha önce kaydedilen görüntülerin ne durumda olduğu da bilinmiyor. Gazetenin o hastanedeki PKK yandaşı sağlık çalışanlarını gündeme getirdiği gün yaşanan bu arıza, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Kameraları kim kararttı

Türkiye'yi sarsan haberin ardından o görüntülerin ortaya çıkmasını istemeyen, skandalın daha da derinleşmesini engellemeye çalışan karanlık bir elin, operasyon yaparak server'ı imha ettiği ihtimali akıllara geldi. Şimdi Tüm Türkiye, o server'ın nerede ve kimlerin elinde olduğunu, görüntülerin silinip silinmediğini merak ediyor.

Sökme tutanağı apar topar hazırlanmış

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki skandalı ortaya çıktığı gün imzalanan tutanak akıllarda soru işaretleri bıraktı. Arıza yapıp yapmadığı bile belli olmayan serverin hızlıca hastaneden çıkartılarak işleme sokulması şüpheleri derinleştirdi. Tutanakta şu ifadeler yer aldı: “04.01.2016 tarihinde Acil ve Travmatoloji hastanesinde bulunan server-2 kayıt cihazı bozulmuştur. … firması aranmış ve firmadan gelen personel … tarafından cihaz kontrol edilmiş ve arıza tesbit edilemediğinden dolayı server-2 kayıt cihazı firma tarafından sökülmüştür. Hastanemiz bu tarihten itibaren server-2 cihazına bağlı 26 adet kameradan kayıt alamayacaktır.”

"Teröristlere iyi davranılıyor"

Terör operasyonlarında yaralanan asker ve polislerin, tedavi için getirildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerekli ve yeterli şekilde bakımlarının yapılmadığı, hatta durumlarının daha da kötüye gitmesi için yanlış tedavi uygulandığı gündeme gelmişti.
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralanan polis memuru Yavuz Demirkol, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki skandal uygulamayı gözler önüne sermişti. Derin yaralarına rağmen hastanede kaldığı sürede ciddi bir tedavi göremediğini belirten Demirkol, teröristlerin ise her türlü müdahale uygulanarak iyileştirildiğine şahit olduğunu belirtmişti.

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çağlayanbu 8 yıl önce

Bunlardan hersey beklenir Devlet enkisa zamanda iplerini cekmeleri gerekir.devletin hangi birimine el atsan elinde kaliyor duzelecek ama zaman alacak. Hakkimizda hayirlisi neyse onu versin Allah