Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Digor'da DBP'li iki eşbaşkan tutuklandı -Flaş gelişme-
Kars'ın Digor ilçesinde DBP'li Belediye Eşbaşkanları Ekrem Bingül ve Şengül Erkmen dün gözaltına alınmıştı. İki eşbaşkan  ve iki belediye görevlisi "zimmet ve sahtecilik suçundan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü tarafından Digor Belediyesi denetlendi. Mali yönetim ve kontrol sistemleri ile mali karar işlemlerinin yapılan denetimlerinde 'usulsüzlük' olduğu tespit edildi. Digor Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Zimmet ve resmi evrakta sahtecilik' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Digor Belediye Başkanı Ekrem Bingül ile Eş Başkan Şengül Erkmen, Digor Belediyesi Muhasebe Müdürü R.K. ve Digor Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Y.Ö. dün öğlen saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.



Emniyette ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Belediye Başkanı Ekrem Bingül, Eş Başkan Şengül Erkmen ile iki belediye görevlisi 'zimmet, sahtecilik' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Bu arada Şengül Erkmen'in eşi olan Digor'un Dağpınar eski Belediye Başkanı Ayhan Erkmen de görevdeyken 2011 yılında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Halen cezaevinde bulunan Erkmen'in başkanlığı İçişleri Bakanlığı tarafından düşürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.