Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Dışişlerinden Çipras'ın açıklamalarına sert yanıt!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakanı Aleksis Çipras'ın Türkiye ve Türk kimliğine yönelik açıklamalarına ilişkin, "Açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür" ifadesini kullandı.

Bilgiç, Pavlopulos ve Çipras'ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanışı sırasında yaşanan tarihi olaylara atfen Türkiye ve Türk kimliğine yönelik açıklamaları hakkındaki bir soruya yazılı yanıt verdi.

Tanju Bilgiç, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür. Türkiye ve Türk milleti, hukuk dışı, gerçeklikten kopuk, tek yanlı ve saplantılı bir tarih dayatmasını her fırsatta gündeme getirenlere hiçbir şekilde itibar etmeyecektir."

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Yunanistan'ı ziyareti kapsamında, 15 Mart'ta ikili tarafından yapılan ortak açıklamada, Çipras, "Halklarımızın tarihi paraleldir. Mağdur kaldıkları zorluk ve kovuşturmalar tarihi, Ermeniler ve Pontus Rumlarına yapılan soykırımların iz bıraktığı bir tarihtir" şeklindeki görüşünü paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Sarkisyan da Yunanistan'ın 1915 olaylarına ilişkin tutumunu överek, "Bütün bunlar, dayanışma ruhunun yıllardır halklarımızı birleştirdiğini ve birleştirmeye devam edeceğini göstermektedir" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alp 8 yıl önce

Neden buna izin veriyoruz. Yunanistanın ve Avrupanın çöküşünü bıraz tetıkleyelim. Bırakın mültecileri Avrupaya akın etsin. Neden engelliyoruz ki. İstedi yerde yaşasınlar :). Avrupanın dilinden konuşmayı öğrenmek lazım.
Batsın şerefsizler. Terör yatağı Almanya, Fransa ve Belçika. Neden Avrupada bomba patlamıyor. Köpek hiç kendine yem vereni ısırır mı.
Bütün Avrupa ülkeleri şerefsiz.
Acımayacaksın. Benim vatanıma kim acıyor.

Avatar
Saban demir 8 yıl önce

Bu insanlık yoksun fesat bir o kadarda şeytan olan Avrupanın bir ders alması lazım bu kutsal topraklardan ve Müslüman Aleminden elini ayağını çekmesi icin