Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Diyarbakır'da provokasyon: Polise ses bombalı ve taşlı saldırı
Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürümek isteyen grup, polise ses bombaları ve taşlarla saldırdı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

 Yenişehir ilçesi Çitfkapı mevkiine gelen yüzlerce kişilik kitle, buradan sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek istedi. Polis barikatlarını aşamayan kitle, daha sonra oturma eylemi yaptı.

Ateş söndürme uyarısı

Eylem yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kitle, daha sonra ateş yakarak, sloganlar attı. Polis, kitleye ateşi söndürmeleri için sık sık uyarılarda bulundu.

Polise taş ve ses bombalı saldırı

Ancak kitle uyarılara aldırış etmedi. Bunun üzerine polis, tazyikli su sıkarak, ateşi söndürmek istedi. Bu sırada kitle içerisinde bulunan bir grup polise taş ve ses bombalarıyla saldırdı. Polis ise gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Bunun üzerine olaylar büyüdü. Gruba müdahale etmek isteyen bir Toplumsal Araçlara Müdahale Aracı’nın (TOMA) da İstasyon Caddesi’ndeki bir çukura saplandığı olaylar sürüyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.