Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

Dündar ve Gül için çifte müebbet!
Kasım ayında tutuklanarak cezaevine konulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İki gazeteci için 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 1 kez müebbet ve 30 yıla kadar da hapis cezası istendi. 

ELDE BELGE OLMADAN...

İddianamede "Şüpheliler, bilgi ve belge olmamasına rağmen FETÖ/PDY'nin verdiği görüntüler üzerinden, T.C. devleti ve hükümetini terörle ilişkilendirme amacı doğrultusunda bilinçli ve sistematik olarak, kurgu yazılar kaleme almışlardır" denildi.

"REYHANLI'YI ÇARPITTILAR"

İddianamede, Cumhuriyet'in 8 Ağustos 2015 nüshasındaki "Bizimki Gazetecilik Sizinki İhanet" başlıklı haberle, saldırıyı önlemeye çalışan ancak savcıya takılan MİT'in, terör örgütleriyle işbirliği yaparak patlamaya sebebiyet verdiği yönünde algı oluşturmaya çalışıldığı da kaydedildi.

İŞTE SUÇLAMALAR…

İddianamede Dündar ve Gül'e yöneltilen suçlamalar şöyle: "Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme", "Devletin Güvenliğine İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Temin etme ve Casusluk Maksadıyla Açıklama", "Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen ya da Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek" ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmaksızın Bilerek İsteyerek Yardım Etmek." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan kalayli 8 yıl önce

Gazeteci olmak vatana ihaneti makul kılmaz.gazeteciler melekmi oldu onlar suç istemezler ve hapse girmezler mi.suçu işle işle eeee ben gazeteciyim ben yargilanamam.yok yaaa

Avatar
zzzzzz 8 yıl önce

Belgeye gerek yok....herkes haddini bilecek

Avatar
Kırşehir'li 8 yıl önce

Çok mu komik.... Ne ceza vermişler denken.. kompile bir haber yapacağınıza.. KOMPLO bir haber yapmış sınız.. aynı meslekten olsa gerek..

Avatar
Ö.g 8 yıl önce

Cok gülünç birşey, taksimde darağacına assaydınız
Daha iyi olurdu.! Gazeteci bu gazeteci. Meslekten men edilebir büyük para cezasına captıralsbilir,ama böyle bir cezayıda makul görmek hukukla hiçbir ilgisi yok.

Avatar
Kadir bxl 8 yıl önce

Yahu on sene temiz yatsin yeter akli basina gelir

Avatar
Ömer Özen 8 yıl önce

Artık devlet herşeyden,herkesten daha güçlü.
Bütün hainler ektiklerinin 2 katını biçecekler.

Avatar
suomi. finland 8 yıl önce

Tiplerine baksan hiçbirisi insan tipine benzemiyor,,, kimisi domuz sureti kimisi köpek kertenkele suretine benziyor... Zaten bir iç dışa, dışta bir içe çevrilseler hepsi ya domuz ya köpek yada kertenkele suretine inkılap edecekler bu hayvanlar. Cezaya müstehak mahluklar.

Avatar
Karta 8 yıl önce

Düşünce suçuyla yargının olduğu kaç gelişmiş ülke var?