Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Ecevit'in 9. ölüm yıldönümü! Ecevit öldürülmek istendi mi? İşte bir komplo teorisi
Türkiye Cumhuriyeti'nin 16. Başbakanı Bülent Ecevit'in bugün 9. ölüm yıldönümü. Türk siyasetine uzun yıllar damgasını vuran Ecevit, 5 Kasım 2006 günü 81 yaşında aramızdan ayrıldı. Peki "Karaoğlan" lakaplı Ecevit başbakanlık görevini sürdürürken öldürülmek istendi mi? Eğer kurulan komplo doğru işleseydi Ecevit aramızdan 2002 yılında mı ayrılacaktı? O dönem paranoyak olmakla eleştirilen Rahşan Ecevit korkularında haklı mıydı? İşte Ecevit'in 2002 yılında geçirdiği rahatsızlık sonrasında ortaya atılan şüpheler ve komplo teorisi...



1-  “ECEVİT GİTSİN, ÖZKAN GELSİN”


Dönemin başbakanı Bülent Ecevit 4 Mayıs 2002’de rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne kaldırıldı. Ecevit hastaneye kaldırıldığı süreçte Ankara kulislerinde “Ecevit’in yerine Hüsamettin Özkan gelsin” dedikoduları dolaşmaya başladı.


2- KUŞKULAR ARTIYOR



Ecevit’in durumu hastanede daha da kötüleşiyordu. Rahşan Ecevit’in doktorlara güvensizliği artmıştı. Eşinin hastaneden çıkarılıp evde tedavi edilmesini istiyordu. Rahşan Hanım’ın kuşkuları doruk noktasına ulaşmıştı. Evde yardımcı ve hizmetli çalıştırmamaya başladı. Son olarak Başbakan’ın günlük ilaçlarını düzenli olarak takip etmesi  ve özel bakımı için görevlendirilen Satı Moğultay bile içeri alınmadı. 81 yaşındaki Ecevit’in bakımını eşi üstlendi.

3- CEVİT ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ Mİ?



İlaçları aksatılan Başbakan’ın rahatsızlığı arttı ve 17 Mayıs’ta tekrar hastaneye kaldırıldı. Rahşan Ecevit artık korkularını kamuoyuyla paylaşmaya başlamıştı. Başbakan Ecevit’e komplo kurulduğunu ileri sürdü. Başbakan'ın öldürülmek istendiğine işaret etti.

4- ECEVİT AİLESİ PES ETMİYOR



Ecevit’in sağlık problemleri yaşadığı süreçte Ecevitsiz ama DSP’li bir hükümet modeli öngörüldü. Başbakan olarakta Ecevit’in yardımcısı Hüsamettin Özkan gösterildi. Ancak Ecevit’in koltuğunu bırakmaya niyeti yoktu. Bunu her fırsatta dile getiriyordu. Ellerinin titremediğini kameralar karşısında kanıtlamaya çalışıyordu. 

5- HASTANE DEĞİŞTİ, ECEVİT KENDİNE GELDİ




Rahşan Hanım’ın itirazları üzerine Bülent Ecevit’in hastanesi ve doktorları değiştirildi. Başkent Hastanesi’nde Hüsamettin Özkan’a yakınlığıyla bilinen ve adı Ergenekon davasına karışan Mehmet Haberal’ın yerini Demiryolu Hastanesi’nden Mücahit Pehlivan aldı. Ecevit hastane ve doktor değişiminden kısa bir süre sonra sağlığına kavuştu. Ecevit'in aniden kendine gelmesi komplo teorilerini de beraberinde getirdi.


6- HÜSAMETTİN ÖZKAN’IN AKIBETİ





Peki Ecevit ailesinin geri adım atmamasından sonra DSP’nin başına geçemeyen Hüsamettin Özkan’a ne oldu? Özkan partisinden istifa ederek İsmail Cem ile birlikte Yeni Türkiye Partisi’ni kurdu. 2002 seçimlerinde yaşadığı hüsran sonucu aktif siyasetten ayrıldı. 3 Kasım 2002 seçimleri sadece Hüsamettin Özkan’ın değil, koalisyonun da sonu oldu. Artık Türk siyaset tarihinde AKP ile birlikte yeni bir sayfa başlayacaktı.

 

komplohaber.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.