Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Eğit - donat projesine son noktayı koydular!

Amerika “eğit – donat” projesinde noktayı koydu! Obama yönetimi Türkiye ve Ürdün’le birlikte eğit donat projesi başlatmış ve Suriye’de ılımlı muhalifin Esed’e karşı güçlü bir şekilde savaşması planlanmıştı.

BEKLENENİ VEREMEDİ

Eğit – donat askerleri ya kayboldu ya da IŞİD ve Nusra militanları tarafından kaçırıldı. Program istenilen başarıyı gösteremeyince 10 gün önce eğitimlerin askıya alındığı duyurulmuştu.

New York Times’ın haberine göre Amerika yönetimi kararı saatler içinde resmen duyuracak. Tüm ülkelerdeki birlikler kapatılacak onun yerine Türkiye’de sadece muhaliflerin liderlerine taktik eğitimi veren bir merkez açık tutulacak.

Eğit donat projesi 500 milyon dolarlık bütçeyle Suriye’deki ılımlı muhalifin Esed güçleri ve IŞİD’e karşı savaşması için planlanmıştı.

AKILLARDA SORU İŞARETİ KALDI

Amerika’nın Rusya ve İran’ın Suriye’de muhaliflere karşı operasyon düzenlediği dönemde eğit donat projesine hız vermek yerine sonlandırması “Amerika acaba Suriye’de Rusya ile danışıklı mı dövüşüyor” şüphelerini de artırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.