Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Eğitim uçağı düştü

Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için 2 pilot ve 1 teknisyenle kalkış yapan CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağının saat 12.50'de radar irtibatı kesildi.

3 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kurtarma faaliyetlerine başlanmasının ardından 14.30'da Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve 3 askerin cenazesine ulaşıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.