Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

EKB  Sınıflandırma Uygulaması

Enerji sınıflandırmalarının alanlarının arttığu şu günlerde enerji sınıflandırması artık binalar içinde geçerli olmaktadır. Bu sınıflandırmayı sağlayan belge ise enerji kimlik belgesi (ekb)'dir. Peki enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi, 5627 sayılı enerji verimliliği kanunu doğrultusunda enerji ve enerji kaynaklarının verimli ve etkili kullanılması, enerji kayıplarının önlenmesi ve çevrenin korunması amacıyla binanın enerji ihtiyacını ortaya koyan ve enerji performansını gösteren bir belgedir.

EKB  Sınıflandırma Uygulaması
Peki binalardaki enerji sınıflandırması nasıl yapılıyor. Bu sınıflandırma A harfinden G harfine kadar yapılmaktadır. A sınıfı en verimli ve en üst noktayı ifade ederken G sınıfı en düşük verimi ifade ediyor. Henüz yapımı bitmemiş veya yeni yapılacak konutlar için C sınıfı şartı aranıyor. C sınıfı enerji seviyesinden düşük binalar kanunlara göre iskan ruhsatını alamıyor. Buna karşılık Türkiye'de A enerji sınıfına ait binaların oranı oldukça az. Sadece %4 seviyesinde. En yüksek oranda C ve D sınıfına ait binalar yer almaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır
Enerji kimlik belgesi üzerinde her binanın kendine ait özel sertifika numarası vardır. Kişiler, bu sertifika numarasından enerji kimlik belgesi sorgulamasını e-devlet sistemi üzerinden TC kimlik numaranızı girerek başarıyla yapabilirler. Ayrıca aynı sorgulamayı bakanlık tarafından yetki verilen ilgili görevliler aracılığı ile de yapabilirsiniz. Bakanlığın oluşturduğu arşivlerde enerji kimlik bilgileri bulunmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Alma İşlemi
Enerji kimlik belgesi tüm konutlar, ticari binalar, hizmet (kamu, belediye, eğitim) binaları ve ofisler için alınır. Peki enerji kimlik belgesini kim alır? Bu belgeyi, yapıyı işleten kuruluşlar, işveren veya işveren temsilci kişileri, müteahhitler, bina yöneticileri, kat ve bina sahipleri, binanın tasarımında görev almış mühendis ve mimarlar ile ilgili bakanlıkça atanan tüm idareler alabilir. Bu belgeyi vermeye yetkili kuruluşlar ise SMM belgesine sahip mimar veya mühendis bulunduran tüzel kişilerdir.
Semtrio firması ise, Türkiye çapında yüzlerce bayisi bulunan enerji kimlik belgesi şubeleri ile tüm illere hizmet götürmektedir. Bunun için yapmanız gereken tek şet semtrio internet adresinde bulunan telefondan yetkili kişiyi aramak… Fiyatlar, metrekare arttıkça veya binanın tümündeki daire sayısı fazlalaştıkça metrekare ve kişi başına düşen miktar olarak azalır. Dolayısıyla enerji kimlik belgesi fiyatı da bu oranda azalmaktadır. Enerji kimlik belgesi projeniz, işinin ehli mimar ve mühendisleri tarafından 1-2 gün içinde bitirilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanır ve Türkiye’nin neresinde olursanız olun teslim edilir

Semtrio’nun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre binalar için enerji kimlik belgesi alımı mecburidir. Artık binaların iskan başvuruları sırasında enerji kimlik belgesi(ekb) talep edilmektedir. Enerji kimlik belgesini edinmeyenler 1 Ocak 2020 tarihinden sonra sahip oldukları binalar üzerinden kiralama, alım-satım gibi işlemler yapamayacaktır. Bu bağlamda Semtrio, enerji kimlik belgesi almak isteyen müşterilere uygun fiyatlarla yardımcı olmaya çalışıyor. Aynı zamanda yanında komşusunu getiren müşterilere de %20 oranında yan bina fiyat indirimi uygulanıyor.
Semtrio firması müşterilerine en iyi fiyatı garantisi altına alıyor. semtrio, ücretsiz danışmanlık uygulamasıyla da müşterilerine profesyonel hizmet sağlıyor. Peki Semtrio ile çalışmak nasıl mümkün? Çalışmak istediğiniz taktirde site ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Sizin için hazırlanan ve 10 yıl geçerli olan en kısa sürede adresinize yollanır…


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.