Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Ekrem Dumanlı'ya hapis şoku! Dumanlı hakkında iddianame hazırlandı
Zaman Gazetesi yazarı ve gazetenin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında, gazetede yer alan iki haberle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve AKP İstanbul Milletvekili Berat Albayrak’a hakaret ve iftira edildiği iddiasıyla altı yıl dört aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.


Soruşturma konusu olan iki haberden biri Hürriyet’in Washington temsilcisi muhabiri Tolga Tanış’ın kitabında yer alan belgeler üzerinden Cumhuriyet gazetesi tarafından haberleştirilmişti.




Sabah’ta yer alan habere göre soruşturma, ‘Kürt petrolünü Berat Albayrak’ın şirketi mi taşıyor?’ ve ‘Kürt petrolünü dağıtan imtiyazlı şirketin arkasından Berat Albayrak çıktı’ başlıklı haberler nedeniyle, Albayrak’ın şikayeti üzerine başlatıldı.



Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç’ın kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek dosyayı kapatmasına karşın Albayrak’ın avukatlarının itirazı üzerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Dumanlı hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. Soruşturma, yeni atanan savcı Ertuğrul Sarıyar tarafından yürütüldü.


Altı yıl dört aya kadar hapis istendi




Savcı Sarıyar tarafından hazırlanan altı sayfalık iddianamede, söz konusu haberlerde gündeme getirilen iddiaların iftira olduğu ve hakaret suçunun işlendiği savunuldu. Savcılık, Dumanlı ve gazetenin ‘sorumlu yazıişleri müdürü’nün altı yıl dört aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.





Soruşturma konusu iki haberden biri olan ‘Kürt petrolünü Berat Albayrak’ın şirketi mi taşıyor?’ başlıklı haber, Hürriyet’in Washington muhabiri Tolga Tanış’ın ‘Potus ve Beyefendi’ adlı kitabındaki bilgi ve belgelere dayanarak Cumhuriyet gazetesi tarafından haberleştirilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.