Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Emniyete ByLock operasyonu
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 36 polisten 32'si sevk edildikleri İstanbul Adalet Sarayı'nda mahkemece "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 4 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

ByLock kullandıkları tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan tarafından hakimliğe gönderilen sevk yazısında, "Gözaltına alınan şüphelilerin şifreli yazışma uygulaması 'ByLock'u kullandığı, bu program üzerinden örgüt liderinden ve örgüt yöneticilerinden emir, talimat aldıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Üyesi Olmak suçunu tereddüte meydan vermeyecek şekilde ika ettikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tutuklu polis sayısı 210'a yükseldi

Soruşturma kapsamında, "Bylock" programını kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet müdürleri,  amir ve başkomiserin de bulunduğu 178 polis tutuklanmıştı. Böylece tutuklanan polis sayısı 210'a yükselirken, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kalanların sayısı da 16 oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.