Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikkat ederseniz ilk erkek olan Adem'i hangi saygıyla anıyorsak ilk kadın olan Havva'yı da aynı saygı ile anıyoruz" dedi. Erdoğan, "Bakınız erkek kadından üstündür diye bir şey yok. Üstünlük sadece takvada oluyor. Kadınları tahkir eden her türlü anlayışı reddediyoruz" şeklinde konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

Kadınların sorunlarını çözmeden hiçbir hedefimize ulaşmanın mümkün olmadığını biliyorum. Şimdiden bu önemli meseleye vereceğiniz katkıdan dolayı şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.İlk erkek olan Adem'i hangi saygı ifadesi ile anıyorsak, ilk kadın olan Havva'yı da aynı şekilde zikrediyoruz.Burada erkek kadından veya kadın erkekten üstündür diye bir hüküm yok. Yaradılışta eşitlik var. Kadınları cinsiyetlerinden dolayı tahkir eden her türlü anlayışı reddediyoruz. 

KADINLAR İÇİN ÇOK ÇOK CİDDİ DÜZENLEMELER YAPTIK

Cinsiyetten kaynaklanan haksızlık ve adaletsizlik dönemler ve toplumlar üstü bir sorun olarak önümüze çıkıyor. Yoksulluğun faturası kadına kesiliyor, evdeki mesaisi gözardı ediliyor. İşyerinde cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa uğruyor.Biz kadınlarımızın yükünü hafifletmeyi bir sorumluluk kabul ettik. Bu doğrultuda çok ciddi düzenlemeler yaptık.

YASA TEKLİFİ İSTİSMARA AÇIK

Kadın meselesi son günlerde yoğun bir şekilde tartışılan yasaların izin verdiği yaşın altındaki evliliklerle ilgili öne çıktı.Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun teklifinin yeterince özenle hazırlanmadığını velemedeki belirsizliklerden dolayı  istismara açık bulunduğunu gördüm. Bunun içinde toplumsal isteklere cevap vermek için atılan bu iyi niyetli adımın daha hassas bir şekilde değerlendirilmesini istedim. Hükümetimiz bu doğrultuda gerekli adımı atıp teklifi geri çekti. İnanıyorum ki geniş mütabakatla parlamentoya geri gelecektir. Önce toplumdaki anlayış değişikliğini gerçekleştirmek gerekiyor.

MİLYONLARCA AYLAN BEBEK VAR

Günümüz dünyasında insanlığı tehdit eden pek çok kriz var. Savaşlar, çatışmalar, göçler giderek büyüyen sorunlar haline geliyor. yetersiz sağlık ve eğitim hizmetleri gibi bir çok konudaki istikrarsızlık insanlığın geleceğini gölgeliyor. Bakın Kapaklara taşındı Aylan bebek.Sadece Türkiye'de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek, ümran yavrumuz mu? Değil. Şu an dünyada milyonlarca Aylan bebek merhamet bekliyor. onlara karşı atılan bir adım var mı?

TOPUNUZ GELSE NE OLUR

Atılan adımı size söyleyeyim. Türkiye AB'ye girsin mi girmesin mi? Neden Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. toplanmışlar gelmişler bir araya 400- 500 kişi evet diyor. Ya topunuz dese ne olur. Siz insanlığa hiç bir zaman dürüst olmadınız. Ümran bebeklere siz sahip çıkmadınız. 3 milyon mülteciyi ülkemizde besleyen biziz, siz verdiğiniz sözleri tutmadınız. Türkiye sınırları açarsa ne olur dediniz. Bana bakın böyle devam ederseniz o sınır kapıları açılır bunu bilesiniz. Öyle kuru tetik  açıklamalarla olmaz bu iş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezer çakmak 7 yıl önce

ölürüm sana hünkarım

Avatar
polat 7 yıl önce

reis, Allah uzun hayırlı ömür keskin zeka varsin sana,kapıları aç reis gorsun kafirler