Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Erdoğan'dan ABD'deki olaylar için önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varşova dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'de yaşanan sivil ölümleri, yükselen polis şiddeti, yabancı düşmanlığı ve dünyanın diğer bölgelerine de yansıyan ırkçılık konusu ile ilgili değerlendirilmelerinin sorulduğu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayra alamet bir gelişme değil. 7 ay içinde sivil ölümleri, 560'ı aşmış durumda" şeklinde cevap verdi. Erdoğan konuyla ilgili değerlendirmesne şöyle devam etti:

Bu sancıların kaynağında ne yatıyor, ne oluyor, ne bitiyor onu bilemem. Bunun analizinin iyi yapılması lazım. Bütün bunlar, dünyadaki bu mevcut gelişmeler karşısında, başta tabii biz siyasiler olmak üzere çok daha hassas çok daha dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Terörist ile sivili ciddi bir şekilde ayırt etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Polis birçok yetkilerle donatılmalı, güvenlik güçleri birçok yetkilerle donatılmalı, onların da geleceğini düşünmek lazım elbette. Ama böylesi sınırsız bir yetki tabii ki olamaz. Siz bir insanı yere yatırıyorsunuz, ondan ehliyetini göstermesini istiyorsunuz, o da silahının cebinde olduğunu söylüyor, buna rağmen onu yerde yatarken elleri kelepçeli olduğu halde öldürüyorsunuz.

"ABD'DE OLANLARIN İZAHI YOK"

Aynı şekilde daha sonra yine yaşanan olaylar, bunların da izahı olmaz. Bana göre savunmasız insanların öldürülmesi kategorisine girer. Mesela, bir diğer olayda eşinin yanında, direksiyon başındaki vatandaşı öldürüyorsun. Bu tür eylemlerin izahı olmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.Bahadir Öçal 8 yıl önce

Sayın Cumhur başkanımıza yapmış olduğu açıklamalar için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun, Allah uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin.

Avatar
Dogan ipek 8 yıl önce

Abd insanhaklarini çoktan ihlal etmiştir Kahrolsun abd

Avatar
Özer 8 yıl önce

Zulüm ile ABD abad olmaz... Obama da bu durumdan rahatsız,siyah oldukları için insanları öldürme hakkı yok