Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Erdoğan'dan MKE açıklaması!

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ErdoğanKılıçdaroğlu'nun çirkin sözleri, vatandaşlıktan çıkarma konusu ve MKE Müdürü'nün tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU TEPKİSİ

Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor ama geçen söyledim zaten 'Siyasi sapık' dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini değerlendirmeye bu zatın ne ilmi ne yaşamı ne de siyasetteki yeri zaten el vermez.

İşte bir kasetle geldiği makam var, eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal'ın yanından çıktıktan sonra gazeteciler sorduğunda 'Adaylık düşünmüyorum' diyen kişi ertesi gün biliyorsunuz aday oldu.

Bunda yalan, dolan her türlü şey var. Akşam başka, sabah başka. Öyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA KONUSU

Bunlar zaten kendileri için başka tür vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek, sevk etmek lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye'ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz.

Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet içerisindedirler. Bu ihanet içerisinde olanların da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vasfını taşımalarını doğru bulmuyorum.

MKE MÜDÜRÜ'NÜN TUTUKLANMASI

Bunlar karakter meselesi. Cibilliyet meselesi. Nitekim tutuklandı. İyi ki böyle bir süreç işlemiş. Ama buna benzer şeyleri her yerde bekleyebilirsiniz. Temenni ederiz ki bunlar hiç olmasın. 

Çok çok üzücü bir olay. Bu makama gelmiş bir insanın buna tevessül etmesi çirkin bir olaydır. 

BU BİR RUTİNİN İŞLEMESİDİR

(Anayasa Mahkemesi'nin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun iptaline yönelik görüşme kararı almasına ilişkin) "Bu bir rutindir. Bu tür müracaatlarda 10 gün içinde yanılmıyorsam esasa girmenin kararını verir, ondan sonra da yine yanılmıyorsam bir ay içerisinde de bunu görüşür, gereken cevabı verir. Olay bu rutinin işlemesidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.