Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

Erdoğan'dan Putin'e: Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol alıyor diyenler ispatlasın!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara hitap ediyor. DAEŞ diye Rus ve Esad güçlerinin Türkmenleri vurduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor diyenler çıkıp ispatlasın. İspatlayamazlarsa müfteridir. DAEŞ asıl ticareti Esed'le yapıyor" dedi. Putin'in "Türk hükümeti Türkiye'yi müslümanlaştırmaya çalışıyor ifadesine de Bu ülkenin yüzde 99'u zaten müslüman" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları kabul etti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şunlar:

Suriye'de ölen her masum çocuğun insanın acısın kalbimizde hissediyoruz.
Daha önce Bosna'da, Karabağ'da ne hissediyorsak, Suriye için de aynı şeyi hissediyoruz.
Ortadoğu başkaları için bataklık olabilir. Ama orası bin yıllık parçamızdır.
Buraları bataklık veya çatışma yeri haline getirenler olabilir.Güç çatışması için insanlığı ayaklak altına alanlar var.

Muhalefete mankurt eleştirisi.
O yüzden dünya 5'den büyüktür. Bu konudaki hassasiyetimizi anlamayabilirler. Nitekim anlamıyorlar.
Bunlar ideolojik kafa yapısıyla olaya bakıyorlar. Onlar sadece bizim siyasi partimizin hesabı nedir ona bakıyorlar.
Bunlar milletimizin değerinden kopmuş mankurtlardır.
DAEŞ'ın saldırısında, Suriye olayında yinre bu gürüh ortaya çıkmıştır. Bu azınlık yine ortaya çıkmıştır, Azınlıklara söz söylemiyorum.
Biz onlarla soydaşız. Daha önce Afganistan'da oynanan oyun tekrar sahnelenmek isteniyor.
Suriye'ye göre, DAEŞ ile mücadele altında silah taşıyan, ancak muhalifleri vuranları biliyoruz.
DAEŞ konusun izah etmek istiyorum. DAEŞ denen örgütle, Türkiye'den başka mücadele eden ülke yoktur.
Türkiye 2005 yılında eski ismi 2013'te yeni ismiyle terör örgütü ilan ettik.
Kimsenin ülkemizin DAEŞ ile mücadele konusunda töhmet altında bırakma hakkı yoktur.
DAEŞ saldırılarında 140 vatandaşımızı kayıp verdik. 7 güvenlik görevlisini şehit oldu.
2011 yılından beri 3000 kişi gözaltına alındı 800 kişi tutuklandı.
33 canlı bomba yeleği ile patlayıcı ele geçirildi.DAEŞ'in en önemli gelir kaynağı olan akaryakıt kaçakç ılığına darbe vurduk.

Lazkiye ve kuzeyi'nde DAEŞ yoktur. Kimse bizi ve dünyayı aldatmasın.
Uçaklarla bombalanan yerlerde 300'e aşkın Bayırbucak Türkmeni ölmüştür.

DAEŞ petrolü Esed'e satıyor. Bunların yetkili makamlarında bulunan kişiler de Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor diyor. Bizim petrol aldığımız yer bellidir. Bu iddianın sahipleri çıkıp kanıtlasın yoksa onları müfteri olarak sıfatlandırırım.

Vurulan Türk TIR'ları

AFAD başkanı ile konuştum, Türkmenler gelmiyorlar, çadırlarda yaşamak istiyorlar. Dün de iki insanı yardım götüren TIR vuruldu. 3 kişi şehit 7 yaralı.

Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor iddiası

Kusura bakmayın DAEŞ ile mücadele ettiğiniz falan yok. DAEŞ'in en büyük destekçisi Esed rejimidir. Yetkili makamlar söylüyor. DAEŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş.
Çok ayıp, yazıklar olsun. Bunu ispatlamakla mükellefler, aksi takdirde iftidadır. DAEŞ'in silah ve destekçisi kim diye arancaksa, Esed ve onunla beraber hareket eden ülkeler aranmalıdır.
Oradaki ılımlı muhalefet topraklarını katil Esed'den geri alma mücadelesi veriyor. 380 bin insan öldü. Nasıl oluyor da bunun yanında yer alıyorsunuz ya!
Suriye ile 911 km sınır boyuna, Irak ile 384 km sınır paylaşıyoruz. Sınırın her iki tarafında akrabalar var.
Türkiye 37 milyon turiste ev sahipliği yapan ülkedir. Yabancı teröristlerin geçişini engellemek için çok yoğun çaba sarf ediyoruz. Fakat bu mesel sadece Türkiye'nin ele alacağı önlemlerle çözülmez.

O zamanlar halkının katili değildi

Bizim DAEŞ ile mücadelemiz ortada, siz ne yaptınız?

Guta'da 1500 masumu kimsasal silahlarla katleden muhalifler midir? Bunların sorumlusu Esed rejimidir.
Şimdi televizyonlar, Esed ile olumlu görüşmeleri mi yayınlıyor,, ailece görüşüyorlardı diyorlar. O zaman Esed diktatör değil miydi? Esed o zaman katliam yapmıyordu.

DAEŞ'in yaptıkları af edilemez. PKK'da da, PYD'de de aynı.
DAEŞ'in en büyük zararı İslam'a ve Müslümanlığa verdiğini biliyoruz.
Paris'te öldürülenler için Ankara'da ölenler kadar yüreğimiz yandı. Bu Rusya'yı hedef alan bir olay değildir.
Türkiye benzer sıkıntılar yaşamış ülke olarak teyakkuz halindedir. Ülkemiz sınırları ihlaline anında tepki veriyoruz. Otomatik tepkidir. Salı sabahı da, aidiyeti belli olmayan uçağın, sınır ihlali sonrası bu kurallar işlemiştir. Bu olay bizi ziyadesiyle üzmüştür. Konuyla ilgili teknik izahat, Rusya başta olmak üzere ilgili tüm ülkeler yapılmıştır. Rusya tarafından yapılan açıklamaları, üzüntüyle takip ediyoruz. Rusya ile stratejik ortaklığımız var. Daha önce bunun 3-4 kez yapılmış olması güvenlik nedeniyle atılmış adımdır. Biz bölgede yeni gerilimler çıkarma kiçin değil, barış istiyoruz. Rusya ile Suriye politikasında anlaşamıyor olmamız başka, angajman kuralları başka.

Desteğe devam edeceğiz

Biz Bayırbucak Türkmenleri ile ılımlı muhalifleri destekliyoruz, destekleyeceğiz. Ne Rusya'ya, ne de başka bir ülkeye doğrudan askeri müdahale hakkımız söz konusu değildir. Tüm dünyanın bizim haklı olduğunu kabul ettiği meselinin, ekonomik tepki olarak yansıması doğru değildir. Aynı ihlal yine olsa aynı tepkiyi veririz. Rusya diyor ki, liderleri İslamlaştırmaya çalışıyor. Ya Türkiye'nin yüzde 98'i Müslüman. Tespite bakın ama. Bizim büyükelçiliğimizin taşlanması, bunlar doğru yaklaşım mı? Biz her zaman fanatiklere karşı durmuşuzdur. Bunlar önemli mi, önemsemiyoruz. Biz Rusya ile stratejik ortağız. Bu yaklaşımlar yakışıyor mu? Nerede hata yapıldı? Buna bakmamız lazım. Duygusal açıklama yapacak olursak olmaz.,

Yüzde 49.5

24 Kasım Salı günü sayınr Davutoğlu'nun kabinesini onayladım. Cumartesi görüşmeler, pazar günü güven oylaması yapılacak. Arkasında yüzde 49.5'luk destek alan hükümet yoluna devam edecektir. 7 Haziran süreci herkesi tedirgin etmiştir. Hiç kimsenin koalisyon istemediğini gördüm. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.