Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Erdoğan ile Putin Türk-Rus iş adamlarıyla yemekte buluştu

St. Petersburg Konstantinovski Sarayı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk-Rus iş adamları ile yemekte bir araya geldi.

ERDOĞAN: FETÖ'NÜN ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ İLİŞKİLERE KASTETTİĞİ ANLAŞILIYOR


Burada yaptığı konuşmasında Rusya ile ilişkilerin bozulmasının sebebinin FETÖ olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da hain saldırıyı milletimizin girişimiyle akamete uğratıldı. FETÖ'nün ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastettiği net şekilde anlaşılıyor. Akkuyu santralinin yapım çalışmalarının hız kazanması önemli. İlişkilerimiz ayrıntılı değerlendirdik. İddialı hedefler yeniden gündeme alındı. Gerekli tüm adımlar atılacak"

PUTİN: ESKİ SEVİYEDEN DAHA İYİ BİR NOKTAYA ULAŞACAĞIZ

Putin ise yaptığı konuşmasında "Gaz sevkiyatı için Rusya en güvenilir ortak. İnşaat sektöründe işbirliğini canlandırmaya hazırız. Eski seviyeden daha iyi bir noktaya ulaşacağımıza inanıyorum. Büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesinde mutabıkız" ifadelerini kullandı.

ÇEVİRİ HATASI

Bu arada çevirmenin hatası da gözden kaçmadı. Çevirmen Putin'in "ilişkilerimizi Sayın Erdoğan'la birlikte eskisinden daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum" sözünü, "ilişkilerimizi eski noktasına taşıyacağız" olarak çevirdi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.