Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının iptali için YSK'ya başvuru
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Erdoğan'ın 12'nci Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin seçim tutanağının "tam kanunsuzluk" nedeniyle iptali ve seçimin yenilenmesi için YSK'ye başvuru yaptı.

29 SAYFALIK DİLEKÇE SUNDU
Eminağaoğlu, Anayasa ve yasada yer alan seçilme yeterliliği koşullarının "seçim tarihi öncesinde" yokluğu konusunun YSK kararlarında "tam kanunsuzluk" olarak nitelendiğini hatırlatarak, YSK'nın bu yoldaki tüm kararlarında konu hakkında kendisini herhangi bir süreye de bağlı olmaksızın görevli görmekte olduğunu kaydetti. Eminağaoğlu, bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda incelemeyi haklı kılacak bilgilere yer vererek, 29 sayfalık dilekçeyi YSK'ye sundu.

YÜKSEKÖĞRETİM YAPMA KOŞULU
Eminağaoğlu, başvuru dilekçesinde 10 Ağustos 2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, 12'nci Cumhurbaşkanı olarak seçilen Tayyip Erdoğan'ın, ortaya çıkan iddialar karşısında, "seçim tarihi itibarıyla yükseköğrenim yapmış olmak" koşulu taşıyıp taşımadığı yolunda gerekli hukuksal incelemenin yapılarak, "yükseköğrenim yapma" koşulunu taşımadığının saptanması durumunda seçimlerin iptali ve seçimlerin yenilenmesini istedi.

"SAHTECİLİKTEN SORUŞTURMA BAŞLATILSIN"

Eminağaoğlu, başvuru dilekçesinde şunları kaydetti: "İptal kararı ile Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sıfat ve görevi ortadan kalkacağından, bu kararla birlikte de, YSK'nın görev gereği öğrendiği bu tam kanunsuzluk durumunu, TCY'nın 279 uncu maddesindeki düzenleme karşısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar zorunluluğu altında olması aksi durumun ise YSK için sorumluluk doğurucu boyutu gözetilerek, Recep Tayyip Erdoğan hakkında, konu ile ilgili diğer suçlar yanında, TCY'nın 204/1-3 maddesi uyarınca 'sahte resmi evrak kullanmak suçundan' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xl 8 yıl önce

la git bak seni sikrler.......

Avatar
son osmanlı 8 yıl önce

Daha bu namussuzun göt yarası iyileşmemiş.demekki tam sikememişler, yoksa bugün bu şekilde ortaya

Avatar
Mahmut ziya 8 yıl önce

Got oğlanları bunlar

Avatar
ali 8 yıl önce

SEN ONCE BI AYNAYA BAK YUZUNDE ZERE KADAR BIR SEVGI UMUT GUZELIK ZERAFET VARMI BEN SIZIN ICINIZINDE KARANLIGI GOREBILIYORUM ALLAH ISLAH ETSIN SIZI

Avatar
osmanli 8 yıl önce

Lağim faresi bunlar.. Ama onlarada ihtiyac var

Avatar
turan 8 yıl önce

:::::)))))

Avatar
Bahadir 8 yıl önce

Gözlerinde hayır yok.bizde bunu şikayet edelim emekliliğini kessinler. Yediğini geri versin

Avatar
KoMaNDo 8 yıl önce

Got lalesi diyecem laleye hakaret olacak çıban diyecem çıbanın gururu kırılacak apis arasında cikmayacak
ala garga diyecem garganın ala rengi solacak.....
Firavun atanısını bellediğimin meymanatsızı