Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Erdoğan Myanmar liderini uyardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Myanmar'ın katliama göz yuman lideri Aung San Suu Çii ile telefonda görüştü.

İNSAN HAKLARI İHLALİ

Görüşmede Erdoğan, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını açıkladı.

YARDIMLAR NASIL ULAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terörü ve masum sivilleri hedef alan katliamlarını kınadığını açıkladı. Hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endişe verdiğini söyledi. 

Erdoğan ile Myanmar lideri arasında telefon görüşmesi

ORANTISIZ GÜÇTEN UZAK DURUN UYARISI

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediğini söyledi "orantısız güç kullanımından uzak durun" dedi. 

TELEFON GÖRÜŞMELERİNE DEĞİNDİ

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid başta olmak üzere katliamla ilgili liderlere yaptığı görüşmelere değindi.

"BİZE NE DİYENLER VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan'daki katliama sessiz kalanları böyle eleştirmişti; "Zaman zaman gazetelerde, televizyonlarda, sosyal medyada, 'Arakan'ın bizimle ne ilgisi var, bu işe niye karışıyoruz?' Bu tür serzenişlerde bulunanları görüyorum. Bu tür ifadeleri dile getirenler, her şeyden önce tarihlerini bilmiyorlar, ecdatlarını tanımıyorlar. Bu çevreler, bizim Myanmar'da şehitliğimiz olduğunun dahi farkında değiller. Evet, belki bize Arakan coğrafi olarak uzaktır ama tıpkı Pakistan gibi, tıpkı Hindistan gibi, tıpkı bölgedeki pek çok başka yer gibi orası da gönül dünyamızın sınırları içindedir. Bunu böyle bilelim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xx 7 yıl önce

sen adamsın sın.. Allah seni başımızdan eksik etmesin. uzun adam sen çok yaşa