Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Erdoğan Obama ile görüştü! İşte beklenen görüşmenin ayrıntıları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack  Obama ile bir araya geldi. 

Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu Sabah Türkiye'ye gelen ABD Başkanı  Obama'nın Regnum Otel'deki görüşmesi saat 10.40'ta başladı. 
 
Erdoğan ve Obama, el sıkışarak fotoğraf çektirdikten sonra görüşmeye  geçti. 
 
G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel'de  gerçekleşen basına kapalı görüşme, 1 saat sürdü. Zirvede Suriye, terör ve IŞİD konuları vardı.

Zirveden yansıyan fotoğrafta heyetlerin oldukça kalabalık olması dikkat çekti. 
 
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter  Yardımcısı İbrahim Kalın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç  katıldı. 
 
Görüşmede, Amerikan tarafından da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,  Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi  John Bass'in yanı sıra diğer yetkililer bulundu. 
 
ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
 
Paris'teki terör eylemi maalesef 129 kişinin öldüğü bir eylem olarak hepimizi üzdü. Şiddetle kınadığımız bir netice olarak bu döneme damgasını vurdu. 
 
G-20 zirvesini belirlenen başlıklar altında devam ettireceğiz. Dünyadaki terörizme yönelik tavrımız G 20 zirvesinden çok kesin, keskin ifadelerle karşılığını bulacaktır. 
 
Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı  karşıyayız. Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur ve Paris'tekinde de yine  aynen Ankara'da, Gaziantep'te, Suruç'ta, Diyarbakır'da olduğu gibi kolektif bir  terörle karşı karşıya kaldık.
 
Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir. Tüm insanlığa karşıdır. Aynı zamanda G-20'nin zirvesinde gerek iklim değişikliği, gerek mülteciler meselesi, dünyadik ekonomik gelişmeler tüm bunları değerlendireceğiz. 
 
MODEL ORTAKLAR OLARAK...
 
Sayın Barak ile Suriye'de DAİŞ ile mücadeleyi  ele alma fırsatımız oldu. Koalisyon güçleri noktasında, bundan sonra atacağımız  adımları da değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik  ortaklar olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına bir  katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz.


OBAMA'DAN İLK AÇIKLAMA
 
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek başlamak istiyorum. Türkiye ve Antalya halkına misafirpervelikleri için teşekkür ediyorum. 
 
G-20 geleneksel olarak küresel ekonomi konuları tartışmak için bir platform oluşturmuştur. 
 
Franda'daki saldırılar, Ankara'daki saldırılarda olduğu gibi masum insanları hedef alan bu saldırılar, bütün insanlığa karşı yapılan saldırılardır. Cumhurbaşkanı Hollande'a söylediğimiz gibi onlarla dayanışma içinde bulunuyoruz. Faillerin bulunması için elimizden geleni yaparız Türkiye hem Suriye hem Irak'ta IŞİD'le mücadelede önemli bir ortağımız olmuştur. Suriye’deki felaket ortamını gidermek için ortak olmaya devam etmektedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı oldu. Türkiye Suriye sınırında IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük. Viyana’daki görüşmelerden bahsettik. Hem Ankara hem Paris hem de Suriye’de felaket acılar yaşatan IŞİD ile nasıl mücadele edeceğimizden bahsettik. Aynı zamanda iklim değişkliği, kapsayıcı büyüme gibi konularda bahsetme fırsatı bulduk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.