Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Erdoğan: Sizin biriniz onlara bin görünür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki "79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen programda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin temeli iman olan mücadeleyle püskürtüldüğünü belirtti.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Şayet temeli iman ve ahde vefa olan bu kenetlenme olmasaydı, ne 2007'deki vesayet savaşında ne 2013'teki Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinden ne PKK ve DAEŞ üzerinden bir yılı aşkın süredir yürütülen terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe teşebbüsünden milletimizi ve devletimizi kurtarma imkanımız olmazdı.

'MODERN MAKİNELERE KARŞI İNANÇ'

Hamdolsun bu kadro milletimizle birlik olduğunda sadece siyasi projelere ve bürokratik saldırılara değil, en modern savaş makinelerine karşı da direnebilecek inanca, yüreğe, bileğe, dirayete sahip olduğunu göstermiştir." dedi.

'İMANIN AZAMETİ GÖSTERİLDİ'

Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde milletin yürüdüğünü vurgulayarak, "F-16'lar kar etti mi? Etmedi. Helikopterler kar etti mi? Etmedi. Tanklar, toplar kar etti mi? Etmedi. 'İman o cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' İşte ortaya bu çıktı. Bu millet o gece o imanın azametini imandan binasip olanlara gösterdi.'' dedi. 

'SİZDEN BİRİ ONLARA BİN GÖRÜNÜR'

Erdoğan şöyle detam etti:

Bu millet yüce millet, bu millet güçlü millet ve bunu ispat etti. Rabbim de lütfetti. Netice hamdolsun zaferle sonuçlandı. Eğer milletle aranızda, siz yürüdüğünüzde 79 milyon insanı arkanızda yürütecek bir ilişki varsa hiç korkmayın. Karşınıza 367 garabeti de çıkarsalar, siyasi ve bürokratik tuzaklar da kursalar terörle, topla, tankla, uçakla, helikopterle üzerinize gelseler hiç fark etmez. Gençler sizin biriniz onlara bin, onların bini sizlere bir gözükür."

'LAİKLİK SAYESİNDE DEDİLER'

CHP'li Deniz Baykal ise, daha önce yaptığı açıklamada, "Bu nedenle laikliğin değeri de ortaya çıkmaya başladı. Ama bunun anlaşılması için Türkiye'de TBMM'nin bombalanması mı gerekiyordu? Böyle bir kalkışmanın, jetlerin helikopterlerin kendi vatandaşınızı bombalaması mı gerekiyordu?" demişti. 

Yine bazı çevreler, darbe girişiminin laiklik sayesinde püskürtüldüğüne dair açıklamalar yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 8 yıl önce

Hadi canım sende. nar mı zannediyorsun sen seçmenini. 1 e 1000 gözükürmüş masallar masallar. Darbecilere uysaydı geri kalan laik subaylar görürdük 1 ile 1000i.