Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Erdoğan ve Putin arasında IŞİD petrolü polemiği devam ediyor

Türkiye'nin Rus savaş uçağını IŞİD ile petrol ticaretini korumak için düşürdüğünü söyleyen Putin' e Erdoğan'dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM İklim Değişikliği Zirvesi için gittiği Paris'te açıklamalarda bulundu.Erdoğan'ın gündeminde uçak krizi ve Rusya'dan gelen Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiaları vardı.

İddialar üzerinden Rusya lideri Putin'i eleştiren Erdoğan, "Böyle birşey ispat edildiği anda ben bu makamda durmam. Sayın Putin'e diyorum sen bu makamda dururu musun?" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"İkili görüşmelerde ev sahibi Hollande ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede Türkiye-Fransa ilişkilerini ele aldık. Bunun yannıda ayrıca, bölgede meydana gelen gelişmeleri, son Rusya-Türkiye arasındaki gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk.

''BİZ İYİ NİYETİMİZİ ORTAYA KOYDUK''

Biz iyi niyetimizi ortaya koyduk. Daha ilk günden Putin ile görüşme niyetimizi ifade ettik. Şimdi süreci takip ediyoruz. Rusya'da açıklamalar yapılıyor, onları da izliyoruz. Tüm radar tespitlerini kendi önlerine de koyduk.

Olayı kendilerine belgelerle anlattık. Onların da bunları bildiğini görmek beni memnun etti. Şu işin çok anlamlı bir yanı. Hava sahamızda 5 dakikada 10 kez uyarılan milliyeti bilinemeyen uçaklardan biri 17 saniye sonra Suriye'ye geçiyor. İkincisi F-16'larımız tarafından vuruluyor.

2 pilottan bir tanesi Suriyelilerin eline geçiyor. Diğer ölü olark Türkmenlerin eline geçiyor. Biz Hatay Valiliğimizin girişimiyle cenazeyi aldık ve cenaze bu sabah 10.30 gibi Rusya tarafına verildi. Böylece bu konuyla ilgili işlemi tamamlamış olduk.

''SABIRLA SÜRECİ DEVAM ETTİRME GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUK''

Birçok şey konuşuluyor. Biz sabırla süreci devam ettirmenin gayreti içerisinde olduk. Türkiye'nin DAİŞ'ten petrol aldığı iddiaları ahlaki değil. Böyle bir belge varsa ortaya koysunlar, görelim. Bizim petrol aldığımız ülkeler bellidir. DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden birisi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu Amerikan Hazine Başkanlığı tarafından söylendi. Önce bunun hesabını versinler.

''TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ALIŞVERİŞ YAPACAK KADAR HAYSİYETSİZ DEĞİLİZ''

Kendilerine göre iftira at iz bıraksın bu onların geleneğinde var. Böyle birşey ispat edildiği anda ben bu makamda durmam. Sayın Putin'e diyorum sen bu makamda dururu musun? Biz petrol kaçakçılığı yapanları da enseleriz. Bugüne kadar yasal yollarla çalıştık. Bizim terör örgütleriyle alışveriş yapacak kadar haysiyetsiz değiliz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.