Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Rusya DAEŞ'i bahane ederek 30 Eylül'den bu yana Suriye'de İran destekli Esed rejimine savaş uçaklarıyla yardım ederek "Kutsal Savaş" adı altında ülkede binlerce hava saldırısı düzenlemiş, bombalanan yerler arasında Suriye yardım tırları, sivil yerleşim yerleri, muhalifler ve DAEŞ gibi silahlı grupları hedef alarak 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
Sosyal medyada yayınlanan içler acısı bir görüntüde Humus kentinde Napalm bombasının etkisi sonucu yanan ve acılar içinde titreyen bir çocuğun imkansızlıklar içerisinde ilaç olmadığı için çamurlar tedavi edildiği görülüyor.

Peki Napalm Bombası nedir ve etkisi ne kadar büyüktür.

Napalm bombası, belirli sayıda yanıcı sıvıların pelteleştirilmiş benzin ile karışımı.
 
Yangın çıkarıcı, çok yanıcı bir bomba türüdür. Napalm bombası, belirli yanıcı sıvıların pelteleştirilmiş benzin ile olan karışımından elde edilir. Adını bombanın içinde bulunan ‘’naptenik asit’’in ilk hecesi olan ‘’Na’’ ve benzine karıştırılmış yağ asitlerine verilen ‘’palm’’adının birleştirilmesinden alır.
 
Napalm için kullanılan dolgu maddeleri napalm bombasına ismini veren asitle alimünyum sülfatın kimyasal bileşiminden elde edilir. Naftanik asit yerine palmitik asitte kullanılır. Bu madde, sıvı halde bulunur.
 
Bombanın çarpması sonucu veya bu sıvının bir şekilde püskürtülmesiyle hedefe yapışır ve yanmaya sebep olur.Çıkan alevleri söndürmek oldukça zordur.
 
II. Dünya Savaşı'nda, Harvard Üniversitesi'nden Louis Fieser'in başkanlık ettiği bir kimya grubu tarafından geliştirildi. İlk olarak Pasifik'te Tinian Savaşı'nda kullanıldı. Vietnam Savaşı fotoğrafçısı olan Kim Phuc, bir sözünde "Napalm hayal edebileceğiniz en korkunç silahtır. Su 100 derecede kaynar, napalm 800-1200 derece sıcaklık üretir." demiştir. Bazı durumlarda, hızlı öldürdüğünden dolayı kurbanlar fazla acı çekmez. Fakat sağ kurtulanlarda 3. ve 2. dereceden yanık oluşur.
 
ABD, Vietnam Savaşı'nın sonlarına doğru daha güçlü bir Napalm'e ihtiyacı olduğunu, başlıca Napalm tekeli olan DOW Chemical'a bildirdi. Böylece daha korkunç olan Napalm-B karışımı ortaya çıktı.
 
Bu karışımda ana yanıcı madde olarak, geleneksel Napalm'den daha farklı bir yön çizilerek KEROSEN (Uçak Yakıtı jp-4 jp-8 vb.) kullanıldı. Bu da daha yüksek bir ısı ortaya çıkmasını sağladı. Hiçbir uluslararası kanun askeri amaçlı Napalm kullanımını yasaklamıyor[1] fakat sivil halka karşı kullanım 1980 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla yasaklanmıştır.
 
Günümüzde kullanılan Napalm-B (Süper Napalm)'nin bileşenleri şunlardır:
 
%60 benzin (Araç yakıtı ya da JP-4* Uçak yakıtı),  %40 benzen (Kullanımı zorunlu değildir, bileşende bunun yerine %100 benzin de kullanılabilir.Jel kıvamına gelinceye kadar Polistiren Polistiren , petroladen elde edilir ve plastik enstütülerinde kullanılır. PS kısaltması ile anılır. Erime noktası 200-300 C'dır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esra 8 yıl önce

Allah belanızi versin içim parçalandı o çocuğa rabbim yardım et !