Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Eski bordo bereliden olay Sırp keskin nişancı yazısı!
Sırp keskin nişancı yakalandı iddialarını doğrulamayan emekli binbaşı güvenlik uzmanı Mete Yarar, buna karşın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yabancı lejyonerlerin nasıl faaliyette bulunduklarını açıkladı.

PKK'nın eylemlerine ilişkin yabancı menşeili faaliyetleri sıralayan Yarar, belge arayanların yıkılan şehirlerde, şehitlerin kanlarında ve adli emanete alınan silah ve mühimmat listelerinde görebileceğini yazdı.

Star gazetesinden ayrılanların kurduğu Karar gazetesinde yazarlığa başlayan eski bordo bereli güvenlik uzmanı Meter Yarar, "Yabancı lejyonerler" başlıklı ilk yazısında çatışmaların sürdüğü bölgeye ilişkin tespitler aktardı.

Bordo bereli uzman anlattı bildiğimiz gibi değilmiş

SIRP KESKİN NİŞANCI YOK AMA

"Merak edenler için açıklayalım; yakalanan bir Sırp keskin nişancı yok. Ama suçüstü yakalanan onlarca yabancı menşeli faaliyet var." diye yazan Yarar, daha sonra güneydoğuda yaşananları anlattı:

"Evet. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde şehir yapılanmasının eğitim aldığı merkezler Suriye’de ve eğitim verenlerin bir kısmı bu toprakların çocukları değil.Evet. PYD ve YPG üzerinden ciddi bir istihbarat yardımı PKK’ya yabancı devletlere ait birimler tarafından sağlanıyor.

Mete Yarar kimdir?

1967’de Samsun’da doğdu. kara harp okulu mezunu olup TSK’da görev yaptığı zaman diliminde 10 yılı aşkın bir süre Güneydoğu’da hizmet etmiştir. Binbaşı iken emekli olmuştur. Şu anda özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında danışmanlık yapmaktadır.

SİLAHLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TÜRKİYE'YE GEÇMİŞ DURUMDA

Evet. IŞİD ile mücadele kapsamında PYD’ye yabancı ülkeler tarafından verilen silahların büyük çoğunluğu Türkiye’ye geçmiş durumda ve çatışma ortamında kullanılıyor.Evet. PKK, PYD üzerinden IŞİD’le mücadele eder gösterilerek uluslararası toplum tarafından bir kahramana dönüştürülmüş durumda .Evet. PKK ve PYD, Suriye politikasında yabancı güçler tarafından önemli bir aktör haline dönüştürüldüğünden Türkiye içinde de kendisini daha güçlü konumda hissedebiliyor.Evet. Beyaz Saray’da yapılan bilgilendirme toplantılarında en fazla konuşulan konulardan biri PYD ve Türkiye olduğundan örgüt de kendini uluslararası toplumun bir parçası olarak görebiliyor.Evet. Türkiye’deki terör faaliyetleri yabancı bir üst akıl tarafından koordine ediliyor ve yönlendiriliyor.Evet. Barikat sistemleri ve el yapımı patlayıcı düzenekleri, ayrıca savunma biçimleri yabancı uzmanlar tarafından organize edilmiş gibi gözüküyor.

ETKİSİZ HALE GETİRİLENLERİN BİR KISMI KOMŞU ÜLKE VATANDAŞLARI

Evet. Bir Sırp keskin nişancı yakalanmamış olsa da bölgede başka yabancı ülkelere ait keskin nişancı olduğu istihbarat tarafından tespit edilmiş durumda.Evet. Çatışmalarda etkisiz hale getirilen teröristlerin bir kısmı komşu ülke vatandaşları.Evet. Hala ülkemize kesintisiz şekilde silah ve mermi sevkiyatı devam etmekte. Bu düzeyde sevkiyatın yabancı bir ülke olmadan gerçekleştirilmesi mümkün görülmemekte.Bu kadar net bilgi verdikten sonra hala “yakalanan bir Sırp keskin nişancı var mı?” diye soran olacak mı bilemem ama “bunlar için belgeniz var mı?” diyen olacaktır.

BELGESİ ŞEHİTLERİMİZİN KANLARINDA YIKILAN ŞEHİRLERİMİZDE, SİLAH DEPOLARINDA

Ben de asparagas haber peşinde koşmayan vatandaşlarımız için tekrar açıklayacağım. Evet belgesi vardır. Belgeyi arayanlar yıkılan şehirlerimizde, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarında, evsiz kalan vatandaşlarımızın gözlerindeki yaşlarda ve adliye depolarında adli emanete alınan silah ve mühimmat listelerinde görebilir.

HALA BELGE VAR MI DİYE SORANLAR OLURSA

Yok hala belge var mı diye soranlar olursa, demokrasi götürmek iddiasıyla gittikleri ülkelerde geride öksüz, yetim ve vatansız bıraktıkları çocukların anlattıkları hayat hikayelerini dinlemelerini tavsiye ederim.Bu kadar açıklama üzerine hala “Sırp keskin nişancı var mı?” diye soranlara ise, ‘haydi başka kapıya’ demek geliyor içimden. Siz başka kapıya gidin ki, biz sorunu konuşmaya başlayabilelim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.