Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Eski Vali'den FETÖ itirafı!

Ankara eski Valisi ve Emniyet eski Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna bilgi verdi. Komisyona 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını saat saat anlatan Kılıçlar, Adil Öksüz ile ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi “Adil Öksüz’ü ertesi gün duydum. Darbe gecesi Akıncılar’da sivil bir şahsın arsa bakmaya gitmesi çok garibime gitti. Emniyet ve jandarmaya, özel ekipler kurarak tekrar yakalamaları için talimat verdim. Sincan Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüm. Bırakan kişi de FETÖ’cü mü diye sordum. Maalesef kuş kafesten kaçtı” diye yanıt verdi.

“GÖKÇEK’İN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUM”

15 Temmuz gecesi Başbakan ve İçişleri Bakanı dahil kimlerle hangi saatte telefonla görüştüğünü anlatan Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de 15 Temmuz gecesi saat 23.14’te telefonla görüşerek kamyon ve iş makineleriyle yolların kapatılmasını konuştuğunu söyledi. Kılıçlar, “Görüştüğünüzde Gökçek neredeydi?” sorusuna, “Bilmiyorum, nerede olduğunu sormadım” dedi.

“01.00’DE SELA İÇİN MÜFTÜ ARADI”

Gece 01.00’de il müftüsünün kendisini arayıp sela vermeyi sorduğunu belirten Kılıçlar, müftüye bunun uygun olacağını, sela sonrasında da Cumhurbaşkanının meydanlara çıkın çağrısını anons ermelerini söylediğini ifade etti.

“BEN UYARDIM AMA DİKKATE ALINMADI”

Emniyet Genel Müdürlüğüne atandığında 65 ilin emniyet müdürünün FETÖ’cü olduğunu daha sonra bu sayının 74’e yükseldiğini belirten Kılıçlar, “Ben çok uyardım ama dikkate alınmadı. Atamalar siyasi iradenin tercihiydi” dedi. Kılıçlar, o dönemde İçişleri Bakanının İdris Naim Şahin olduğunu ve arama listesinin ondan geldiğini söyledi. Kılıçlar, “Ben aşağıya talimat versem bile yerine getirilmeyeceğini biliyordum” diye konuştu.

“ATAMALARIN YÜZDE 90’I BİZİM DEDİKLERİMİZİN TERSİ OLUYORDU”

Yüksek Askeri Şura öncesinde Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler’e, jandarma içindeki FETÖ’cülerin listesini verdiklerini belirten Kılıçlar, “Atamalar yapıldığında bizim verdiğimiz listedeki isimlerin hepsinin terfi ettiğini gördük. Yüzde 90 bizim dediklerimizin tersi oldu” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.