Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Fethullah Gülen'e ''kırmızı bülten'' şoku!

Örgütün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası"nın soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptıkları, şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmada, hakkında yakalama kararı çıkarılan örgütün lideri Fetullah Gülen için, uluslararası düzeyde arama ve tutuklandığında iade talebi anlamına gelen "kırmızı bülten" çıkarılması konusunda Adalet Bakanlığına müracaat edildi.

Gülen hakkında daha önce de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen 3 soruşturmada benzer talepte bulunulmuştu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmanın 18 ilde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda aralarında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu 27 kişi tutuklanmıştı. Fetullah Gülen ile firari 7 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.