Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

FETÖ'cü Alaeddin Kaya'dan şok ifade!
Zaman Gazetesi'nin eski "sahibi" Alaeddin Kaya, intihar edebileceğini söyledi. Davada "mağdur" konumunda olduğunu öne süren sanık Alaeddin Kaya, "17-25 Aralık bana göre bir kalkışmadır. Prof. Dr. Osman Özsoy, 15 Temmuz'dan önce 'Şimdi albay olmak zamanı' diye tweet attı. Emre Uslu, '22 Temmuz'da yer ayırttım, Türkiye'ye dönüyorum' diye tweet atıyor, ama neredeler? Hukuka güvenmek istiyorum. Bir arkadaş bana, 'İntihar etmeyi düşünüyor musunuz?' diye soruyor, o zemin yavaş yavaş hazırlanıyor."diye konuştu.

Alaeddin Kaya, daha önce, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de içinde bulunduğu bir buluşmada Vatikan'da Papa'nın elini öptüğü için büyük tepki çekmişti.



ALEADDİN KAYA KİMDİR?

İş adamı, medya patronu, Zaman gazetesi sahiplerinden ve FETÖ sanıklarından. 1950'de Ankara'da doğdu. Gençlik yıllarından itibaren gazetecilikle iştigal etti. Zaman gazetesinden önce Selam isminde bir haftalık gazete çıkarttı.

Kaya, Zaman gazetesinin satışına aracılık ederek bu gazeteyi Fethullah Gülen cemaatine yakın isimlere kazandırdığı iddia edilen isimdi.

4 Mart 2016 tarihinde İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği talebiyle Feza Gazetecilik'e kayyım atanması sonucunda Zaman gazetesinin de yönetimi değişti. Mahkeme, kayyım kararını "şirketin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesine dayandırdı. Zaman gazetesi, 27 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 668 Sayılı KHK ile kapatılmıştır.

Alaeddin Kaya 17/25 Aralık darbe girişimi öncesinde patlak veren dershaneler krizi öncesinde Fehmi Koru ile Pensilvanya'ya gidip Fethullah Gülen ile görüşen iki isimden biriydi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.